ACTUALITATEIncendiu Matei Balș | Florin Cîțu spune că intervenția a fost „rapidă,...

Incendiu Matei Balș | Florin Cîțu spune că intervenția a fost „rapidă, eficientă”. Ciolacu cere demisia Ministrului Sănătății, Cioloș invocă un proverb chinezesc

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, că intervenţia la incendiul de la Spitalul „Matei Balş” a fost „rapidă, eficientă”, menţionând că lucrurile au fost ţinute sub control imediat.
La câteva minute după ce a fost făcut apel la 112 în această dimineaţă am fost contactat de domnul secretar de stat Raed Arafat, care mi-a comunicat să există un incendiu la Matei Balş, în acel moment a fost declanşat planul roşu şi din acel moment am rămas în contact cu instituţiile implicate, Ministerul de Interne, Prefectura Municipiului Bucureşti, Ministerul Sănătăţii”, a afirmat premierul, într-o declaraţie susţinută la Palatul Victoria.

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a declarat că sistemul trebuie reformat fără milă, citând în acest sens un proverb chinezesc.

„Sunt convins că urmează anchete şi se vor găsi vinovaţii, dar ştim împreună că acest fapt nu va repara în niciun fel pierderea familiilor îndoliate. E nevoie de mai mult. Trebuie asumată situaţia ca atare şi reformat sistemul fără milă. Orice ezitare sau îndoială se va plăti în viitorul apropiat. Un proverb chinezesc spune că: ‘Cel mai bun moment pentru a planta un copac a fost acum 20 de ani. Al doilea cel mai bun moment este acum’. Prefer ca cei de peste 20 de ani să nu ştie că am muncit noi acum ca ei să nu se afle în pericol, decât să-şi plângă apropiaţii pentru că ne-am împiedicat noi acum în sensibilităţile politice ale unuia sau ale altuia”, a menţionat liderul USR PLUS.

În opoziție, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut demisia Ministrului Sănătății,Vlad Voiculescu.

„Demisia ministrului Sănătăţii este un infim, dar obligatoriu gest de asumare a răspunderii pentru tragedia petrecută la Institutul “Matei Balş”, a afirmat, vineri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate