duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEVIDEO | O fabrică în care se produceau baterii pentru mașinile electrice...

VIDEO | O fabrică în care se produceau baterii pentru mașinile electrice a ars din temelii. Acumulatorii au început să explodeze ca artificiile și au ucis 22 de oameni

Un incendiu masiv a izbucnit la o fabrică de baterii pentru mașinile electrice. Mai mulți acumulatori cu litiu au explodat și cel puțin 22 de persoane au murit, potrivit BBC.

Incendiul a izbucnit luni dimineață la uzina Aricell din orașul Hwaseong. Acesta se află aproximativ 45 km sud de capitala Seul.

Imaginile au arătat nori mari de fum și mici explozii care au izbucnit în timp ce pompierii încercau să stingă incendiul. O parte a acoperișului fabricii s-a prăbușit.

Coreea de Sud este unul dintre cei mai importanți producători de baterii cu litiu. Pe lângă mașinile electrice, acestea mai sunt folosite și la laptopuri.

„Majoritatea cadavrelor sunt arse grav, așa că va dura ceva timp pentru a le identifica pe fiecare”, au spus pompierii pentru AFP.

Alte opt persoane au fost rănite, iar două se află în stare gravă. Aproximativ 100 de oameni lucrau în fabrică atunci când a izbucnit incendiul.

Deocamdată nu este clar ce a început incendiul. Cert este că bateriile cu litiu riscă să explodeze dacă sunt deteriorate sau supraîncălzite. Oricare ar fi cauza, odată ce incendiul s-ar fi aprins, acesta s-ar fi răspândit cu viteză – oferind lucrătorilor puțin timp să scape, potrivit lui Kim Jae-ho, profesor de prevenire a incendiilor și dezastrelor la Universitatea Daejeon.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE