duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATEÎncă un brand românesc se duce la cimitir: Clujana dispare după 111...

Încă un brand românesc se duce la cimitir: Clujana dispare după 111 ani. Acționar majoritar este chiar statul român

Legendara marcă de încălțăminte românească, Clujana, va dispărea după 111 ani de activitate, informează Rost, citând presa locală din Cluj Napoca.

Conform presei, firma va intra în faliment după ce a fost evacuată din spațiile unde își desfășura activitatea, chiar de către acționarul său majoritar, statul român, prin Consiliul Județean Cluj.

„Clujana” și-a suspendat activitatea de producție acum câteva săptămâni, după ce a fost evacuată din spațiile în care funcționa de la înființare.

Conform unei informări a Clujana remise Bursei de Valori București, procedura de evacuare a demarat în august iar până acum au fost eliberate două treimi dintre spațiile deținute – prin mutarea utilajelor de la etajul II, și parțial I, la parterul clădirii. Termenul stabilit pentru evacuarea integrală a clădirii este decembrie 2022. „Nu ni s-a comunicat dacă utilajele, materia primă, produsele finite din magazii și magazine, precum și arhiva vor fi relocate sau se va stabili un custode pentru gestionarea și paza acestora după încheierea procedurii de evacuare”, arată compania, citată de Actual de Cluj.

Prima idee de revitalizare a fabricii a vizat deschiderea mai multor magazine în țară, dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg.

„Din păcate, planul s-a dovedit a nu fi foarte benefic, în sensul că, nefiind producție ca să vină din urmă, nu prea aveai ce vinde în acele magazine și, întrucât toate erau pe minus, am decis închiderea lor din iunie și iulie 2020. Erau la Bistrița, la Sibiu și la Oradea”, a mai precizat directorul Călin Oancea.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate