marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEÎn Ungaria a apărut o carte de povești în care Cenușăreasa e...

În Ungaria a apărut o carte de povești în care Cenușăreasa e lesbiană. Viktor Orban: Există o linie roșie care nu trebuie depășită. Lăsați-ne copiii în pace!

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a criticat duminică publicarea unei cărți pentru copii în care eroi din povești clasice sunt homosexuali, informează AFP.

„Ungaria are legi privind homosexualitatea care se bazează pe o abordare excepțional de tolerantă și răbdătoare”, a spus premierul țării vecine, într-un interviu la postul public de radio.

„Dar există o linie roșie care nu trebuie depășită”, a continuat el, acuzând un “act de provocare”. “Pentru a rezuma opinia mea: lăsați-ne copiii în pace”, a continuat el.

Orban a fost întrebat despre o carte publicată de o asociație LGBT care adaptează povești și legende celebre: astfel, Cenușăreasa este lesbiană, Pollyana este țigancă iar eroul cel care ucide dragoni este transgender.

În acest context, au apărut voci care au cerut retragerea cărții de pe piață iar un deputat de extrema dreaptă a rupt un exemplar într-o conferință de presă, dar publicitatea adusă cărții a dus la creșterea vânzărilor.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE