ACTUALITATE În Ungaria a apărut o carte de povești în care Cenușăreasa e...

În Ungaria a apărut o carte de povești în care Cenușăreasa e lesbiană. Viktor Orban: Există o linie roșie care nu trebuie depășită. Lăsați-ne copiii în pace!

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a criticat duminică publicarea unei cărți pentru copii în care eroi din povești clasice sunt homosexuali, informează AFP.

„Ungaria are legi privind homosexualitatea care se bazează pe o abordare excepțional de tolerantă și răbdătoare”, a spus premierul țării vecine, într-un interviu la postul public de radio.

„Dar există o linie roșie care nu trebuie depășită”, a continuat el, acuzând un „act de provocare”. „Pentru a rezuma opinia mea: lăsați-ne copiii în pace”, a continuat el.

Orban a fost întrebat despre o carte publicată de o asociație LGBT care adaptează povești și legende celebre: astfel, Cenușăreasa este lesbiană, Pollyana este țigancă iar eroul cel care ucide dragoni este transgender.

În acest context, au apărut voci care au cerut retragerea cărții de pe piață iar un deputat de extrema dreaptă a rupt un exemplar într-o conferință de presă, dar publicitatea adusă cărții a dus la creșterea vânzărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite