ACTUALITATEÎn Ungaria a apărut o carte de povești în care Cenușăreasa e...

În Ungaria a apărut o carte de povești în care Cenușăreasa e lesbiană. Viktor Orban: Există o linie roșie care nu trebuie depășită. Lăsați-ne copiii în pace!

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a criticat duminică publicarea unei cărți pentru copii în care eroi din povești clasice sunt homosexuali, informează AFP.

„Ungaria are legi privind homosexualitatea care se bazează pe o abordare excepțional de tolerantă și răbdătoare”, a spus premierul țării vecine, într-un interviu la postul public de radio.

„Dar există o linie roșie care nu trebuie depășită”, a continuat el, acuzând un “act de provocare”. “Pentru a rezuma opinia mea: lăsați-ne copiii în pace”, a continuat el.

Orban a fost întrebat despre o carte publicată de o asociație LGBT care adaptează povești și legende celebre: astfel, Cenușăreasa este lesbiană, Pollyana este țigancă iar eroul cel care ucide dragoni este transgender.

În acest context, au apărut voci care au cerut retragerea cărții de pe piață iar un deputat de extrema dreaptă a rupt un exemplar într-o conferință de presă, dar publicitatea adusă cărții a dus la creșterea vânzărilor.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate