News ȘTIRI În Ungaria a apărut o carte de povești în care Cenușăreasa e...

În Ungaria a apărut o carte de povești în care Cenușăreasa e lesbiană. Viktor Orban: Există o linie roșie care nu trebuie depășită. Lăsați-ne copiii în pace!

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a criticat duminică publicarea unei cărți pentru copii în care eroi din povești clasice sunt homosexuali, informează AFP.

„Ungaria are legi privind homosexualitatea care se bazează pe o abordare excepțional de tolerantă și răbdătoare”, a spus premierul țării vecine, într-un interviu la postul public de radio.

„Dar există o linie roșie care nu trebuie depășită”, a continuat el, acuzând un „act de provocare”. „Pentru a rezuma opinia mea: lăsați-ne copiii în pace”, a continuat el.

Orban a fost întrebat despre o carte publicată de o asociație LGBT care adaptează povești și legende celebre: astfel, Cenușăreasa este lesbiană, Pollyana este țigancă iar eroul cel care ucide dragoni este transgender.

În acest context, au apărut voci care au cerut retragerea cărții de pe piață iar un deputat de extrema dreaptă a rupt un exemplar într-o conferință de presă, dar publicitatea adusă cărții a dus la creșterea vânzărilor.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate