ACTUALITATEÎn toamnă vom avea prima bancnotă pe care apare chipul unei femei:...

În toamnă vom avea prima bancnotă pe care apare chipul unei femei: ocazie pentru presa progresistă să afle că există Ecaterina Teodoroiu, eroina Primului Război Mondial

Banca Națională a României va lansa, în această toamnă, prima bancnotă pe care apare chipul unei femei. Este vorba despre o bancnotă în valoare de 20 de lei care o va ilustra pe Ecaterina Teodoroiu, eroină în Primul Război Mondial.

Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Corina Crețu și confirmat de BNR. „Da, așa cum am mai anunțat, până la finalul acestui an vom lansa bancnota de 20 de lei cu chipul Ecaterinei Teodoroiu, prima femeie care apare pe bancnotele românești. Am amânat procesul de lansare din cauza pandemiei, dar BNR ține foarte mult la această premieră”, a declarat pentru Economedia Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale”.

Cu această ocazie, siteul G4media, condus de Dan Tăpălagă și Cristian Pantazi, a avut o rară menționare a Eroinei de la Jiu. În cei 3 ani de existență ai publicației respective, numele „Ecaterina Teodoroiu” a apărut de doar alte șapte ori. Dintre aceste menționări, șase sunt legate de diferite obiective care poartă numele eroinei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

O biografie schiloadă de doar un paragraf apare într-un articol din 2019 care anunța apariția ei pe o bancnota de 200 de lei. În rest, absolut nimic. G4media s-a înființat în anul centenarului Marii Uniri.

În același interval, publicația respectivă a găsit timp pentru a publica o biografie detaliată a fostului lider al Statului Islamic, teroristul  Bakr al-Bagdadi. Sau a fostului președinte american George H.W. Bush. Priorități…

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate