duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEÎn timp ce producătorii români aruncă marfa pe câmp pentru că nu...

În timp ce producătorii români aruncă marfa pe câmp pentru că nu o pot vinde, Ungaria a triplat numărul de piețe dedicate fermierilor locali

Numărul piețelor organizate pentru fermierii autohtoni s-a triplat în Ungaria. La finele anului trecut, producătorii locali din țara vecină aveau la dispoziție 117 de astfel de piețe, potrivit ministrului Agriculturii de la Budapesta, Nagy Istvan (FOTO), informează food-retail.agrointel.ro.

„Este nevoie de piețe pentru consolidarea economiei locale, a fermierilor și a comunităților. Este un lucru bine știut și în piața la a cărei inaugurare am participat astăzi. Facilitatea funcționează ca o casă pentru fermierii și consumatorii locali. Consider că este un fapt important că numărul piețelor fermierilor a crescut de aproape trei ori între 2012 și 2020, deoarece până la sfârșitul anului trecut funcționau 117 de astfel de piețe. Îi încurajez pe toți să cumpere produse maghiare, pentru că așa susținem fermierii maghiari și familiile maghiare”, a declarat ministrul Agriculturii din Ungaria, după participarea la inaugurarea unei noi piețe organizate pentru fermierii locali.

Informația vine în contextul în care producătorii din țara noastră sunt nevoiți să-și arunce marfa pe câmp, din cauza prețurilor mici cauzate de importurile masive.

Hypermarketurile preferă să importe legume și fructe din afara țării, iar producătorii interni rămân fără piețe de desfacere, după cum relata R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. Câte lecții de demnitate și mândrie națională ne permitem să mai primim de la Ungaria,in timp ce politicienii români negociază totul în genunchi cu mUE?

  2. ASTA ESTE DIFERENTA DINTRE O TARA SUVERANA (UNGARIA) CARE ISI IUBESTE POPORUL SI O COLONIE FARA POPOR (ROMANIA), CARE ACCEPTA IMBOTNITAREA SI INREGIMENTAREA, SARACIA SI DISTRUGEREA! ROMANIA TREZESTE-TE TARA DRAGA !! POOLIME TREZESTE-TE SI TRANSFORMA-TE IN POPOR !!

  3. Gena conflictuala si invidia seculara a romanului se observa cel mai bine la sate.Agricultura romaneasca e plina de vecinii de lot care se cearta de 30 de ani pe un rand de porumb,o sa gasiti sute de mii chiar milioane de oameni care nu vorbesc cu vecinii de ani si ani,certuri,scandaluri,ura si invidie.Despre ce asociere se poate vorbi intre unii care nu pot dormi noaptea fiindca vecinul isi face o casa mai mare ca a lui sau ca legumele altui vecin sunt mai frumoase ca ale lui.Cu toate lipsurile lor ,pana la urma pentru romani CAP-urile si fermele de stat sunt solutia ,romanul face treaba doar manat cu biciul.

  4. Prostia se plătește. Nu le-au plăcut asocierile, irigațiile și multe altele. AU VRUT TOȚI PĂDUCHII PĂMÂNT. AU LUAT PĂMÂNT!!!

    Nu le-au plăcut CAP-urile, SMA-urile, SMT-urile, IRIGAȚIILE, BAZELE DE DEPOZITARE…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate