luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEÎn timp ce politicienii germani plănuiesc să vândă Chinei o parte a...

În timp ce politicienii germani plănuiesc să vândă Chinei o parte a portului strategic din Hamburg, Meloni promovează „Fabricat în Italia”

Germania este pe punctul de a vinde o parte din acțiunile portului Hamburg către China, în timp ce Italia, condusă de Giorgia Meloni, pare să promoveze politici care pun Italia pe primul loc și încurajează producția internă, informează Rmx.news.

Jurnalistul german Don Alphonso detaliază modul în care decizia cancelarului Olaf Scholz de a vinde Chinei portul, pune Germania din nou într-o situație geopolitică nefavorabilă.

Istoria ne-a învățat că dobândirea de teritorii în țări îndepărtate este adesea un semn de superioritate și putere, așa cum a arătat Europa în epoca colonială, când a confiscat resursele, pământul, infrastructura și dreptul de a folosi porturile în țările cucerite.

În ciuda avertismentelor venite din partea mai multor țări, inclusiv Statele Unite și alți aliați occidentali, Germania merge mai departe cu acordul.

Cu toate acestea, unele țări încearcă să contracareze tendința de a adera la dominația crescândă a Chinei. Proaspăt aleasa Giorgia Meloni a făcut declarații foarte critice la adresa Chinei. Făcând referire la o fotografie pe care a făcut-o cu un ambasador din Taiwan, ea a spus că „va fi mereu alături de cei care cred în valorile libertății și democrației”.

Italia a fost mult timp apropiată de China, care a devenit precaută o dată cu câștigarea alegerilor de către Giorgia Meloni, în special datorită eforturilor pe care le aceasta le depune pentru a reorienta producția Italiei și a reduce importurile străine. Deși nu este clar cât de mult va reuși ea în eforturile sale, chiar și măsurile simbolice, cum ar fi afirmația ei că Ministerul Economiei va implementa o politică numită „Fabricat în Italia”, sunt suficiente pentru a stârni resentimente din partea Chinei, pe care Italia se bazează de mult timp pentru mărfuri.

În viziunea lui Alphonso, faptul că Partidul Verzilor și Social-Democrații (SPD) o descriu pe Meloni ca fiind  „fascistă”,  în timp ce îi permit Chinei, care are un partid unic, fără democrație și unde au loc abuzuri ale drepturilor omului, să cumpere portul Hamburg, arată falimentul moral al acestor partide.

Jurnalistul avertizează că, dacă politicienii germani se vor îndepărta de China, vor ajunge să fie stăpâniți de aceasta. Rezultatele sunt similare cu situația cu care se confruntă Germania și Rusia, dependența de gazul rusesc ieftin costând acum statul german scump. Singura speranță este ca politicienii să spună că vor să producă pe plan intern și să se îndepărteze de dependența de țările exploatatoare și despotice din Est, chiar dacă oferă bunurile ieftine pe care le cer oamenii din Vest.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. in Romania acum 15 ani era plin de “made in italy”
    timpul a trecut
    cica “turcia s-a ridicat mult”
    -mult si prost,
    CACALAU,RAHAT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE