ACTUALITATEÎn timp ce Ministrul Novak i-a cerut scuze Anei Maria Popescu, CTP...

În timp ce Ministrul Novak i-a cerut scuze Anei Maria Popescu, CTP și GSP o jignesc pe marea campioană

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, i-a cerut scuze Anei Maria Popescu, medaliată cu argint la spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Aceasta l-a criticat pe Ministrul Novak, dar și presa sportivă, după sosirea în țară de la Tokyo.

„Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înțeles foarte greșit. Dacă nici eu nu înțeleg sacrificiul unei sportive care participă la 5 Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înțelege. Și eu voi participa la a 5-a ediție a Jocurilor Paralimpice, știu cum este să muncești. S-a înțeles greșit. A reacționat în felul ei, nicio problemă. Ea este o sportivă. Eu sunt ministru, datoria mea e să reprezint sportul românesc în orice condiții, chiar dacă sunt înjurat, atacat.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Nu contează, trebuie să văd dincolo de aceste lucruri, ce este mai bine pentru sportivi. Dacă până acum m-aș fi supărat pentru unele atacuri, atunci jumătate din Federații nu ar mai fi primit finanțare. Trebuie și vreau să fiu un ministru bun, alături de sportivi. Sincer, îmi pare rău, pentru mine Ana Maria este campioana de aur, se știe că sunt alături de ea”, a declarat Eduard Novak la TVR 1.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ministrul Sportului susține că ”a fost întristat” de modul în care presa a interpretat declarațiile pe care acesta le-a oferit în urmă cu câteva zile despre medalia de argint la scrimă obținută de Ana Maria Popescu la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acesta a oferit câteva explicații pe Facebook, după ce scrimera l-a lăsat cu mâna întinsă la sosirea în țară și i-a transmis un mesaj direct.

Imaginile care surprind momentul în care Ana Maria Popescu a refuzat să îi întindă mâna ministrului Sportului au fost postate pe Facebook chiar de acesta, fără a face însă vreo referire la gestul sportivei.

„Am mers cu mare emoţie şi bucurie să îi întâmpin astăzi (n.r. – marţi) pe sportivii noştri care au revenit de la Tokyo. M-am întristat însă că interpretarea dată de presă declaraţiilor mele de acum câteva zile a umbrit bucuria pe care Ana Maria Popescu o merită pentru medalia obţinută cu atâta muncă.

Ştiu ce greu se câştigă o medalie, ştiu câtă muncă e în urmă, câţi ani de sacrificii şi renunţări. Ca ministru, dar şi ca sportiv, îmi pare rău că un astfel de moment, care trebuia să fie unul de fericire, este întunecat de un scandal de presă.”, a scris Eduard Novak.

În timp ce Eduard Novak a înțeles greșeala, jurnaliști continuă să o jignească pe marea campioană. Cristian Tudor Popescu (CTP – foto dreapta) în Republica: „Performanțele cu spada ale doamnei Ana Maria Popescu sunt mari și incontestabile, dar nu pot să spun că mă umple de admirație comportamentul ei ca om. Să-i spui ministrului Sportului să se ducă să ia el medalie de aur în locul tău e o zicere pe cât de agresivă, pe atât de ieftină, ca să nu zic prostească. Bugetul scrimei românești este cu siguranță insuficient, ca, de altfel, al multor altor discipline, dar să refuzi să dai mâna cu același ministru, venit să-i întâmpine la aeroport pe sportivii întorși de la Tokyo, mi se pare deja tupeu de mahala, pe care nu cred că dna Popescu l-a învățat din nobila artă a mușchetarilor.

Nu știu care va fi viitorul în scrimă al dnei Popescu, însă, cu astfel de talente, cred că ar putea face o carieră remarcabilă și în încăierarea politică dâmbovițeană”.

Un altul a fost editorialistul Gazetei lui Tolontan, Remus Răureanu(foto stânga), care i-a atras atenția că presa îi face o favoarea multiplei campioane mondiale și europene, pentru că „sportul ei care nu interesează pe nimeni între două ediții ale Jocurilor”.

„Popescu a aterizat azi la București și a apărut în aeroport ca un erou eliberator, un revoluționar care ne-a scos dintr-o dictatută pe care nimeni nu mai avea curajul s-o răstoarne. A râs de oamenii care au primit-o cu aplauze: “Cam multe microfoane, am crezut că a venit domnul Borcea de undeva”. Borcea a devenit un personaj cățărându-se pe popularitatea fotbalului, un sport care vinde în România drepturi TV de 28,5 milioane de euro anual.

Pentru scrimă nu licitează televiziunile, nu ar transmite-o nici gratuit. E singurul sport în care spectatorii urmăresc mai mult niște beculețe decât îi urmăresc pe sportivi”, a scris Răureanu.

Un altul, Cristian Geambașu, a ironizat-o pe Ana Maria Popescu numind-o: „Ecaterină Teodoroiu care se jertfește pe altarul sportului românesc”.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. Înfierarea proletară se intensifică!
    Fascinant și cum la cât rahat – pardon, căcat, manâncă și aruncă CTP pe unde i se tot oferă cu dărnicie, brusc nu mai poate de indignare acum că cineva – chiar o femeie, s-a dovedit mult mai tăioasă și eficientă, în cuvinte mult mai simple, puține și chiar civilizate. Când au început oile din tribune să strige muie PSD atunci cu Halep a zis ceva? Doar nu-și lua pâinea de la gură.
    Absolut jalnică toată atitudinea asta de prefăcuți fătălăizați și alunecoși, nici măcar un dram de franchețe bărbătească nu mai au. Or fi având dreptate progresiștii că doar fiindcă ai organ sexual masculin nu înseamnă musai că ești bărbat. Dar clar nici femeie.

  2. Presa așa făcea și cu generația de aur de la fotbal în anii 90. Îi jignea și ironiza, iar Hagi îi avertiza că fotbalul se va duce… Peste ani își vor aminti că am avut șia scrimă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate