News ȘTIRI În timp ce copiii sunt obligați să stea cu masca pe față...

În timp ce copiii sunt obligați să stea cu masca pe față 6-7 ore pe zi la școală, în ministerele Guvernului Orban masca e opțională

Mulți dintre funcționarii din ministerele Guvernului Orban nu poartă masca de protecție sau o pun doar atunci când realizează că sunt observați de altcineva, informează un reportaj realizat de Digi24.

Imaginile surprinse de jurnaliști îi prezintă pe mulți dintre funcționarii statului care se plimbă nestingheriți fără mască în interiorul Ministerelor sau o pun doar când realizează că sunt filmați.

Reportajul a fost realizat în Ministerul Dezvoltării și Ministerul Mediului. În acest timp, elevii de la vârsta de 7 ani în sus poartă mască câteva ore pe zi, unii inclusiv la ora de sport, deși acest lucru nu a fost recomandat de Ministerul Sănătății.

Vicepremierul Raluca Turcan recunoaște cu seninătate că în ministere sunt probleme cu respectarea legii, pe care restul țării este obligată s-o respecte.

„În continuare oamenii nu înțeleg că legea este obligatorie, că au această datorie, că în interiorul, în spații închise, de fapt, și în interiorul instituțiilor publice să poarte mască! Conformarea încă lasă de dorit la nivel de instituție publică! În instituțiile publice, în general, rigoarea trebuie să fie mai mare! Și-n întâlnirea pe care am avut-o, la nivel de prim-ministru și ministru de interne, inclusiv cu domnul ministru al sănătății, cu reprezentanții comitetelor județene pentru situații de urgență, am cerut DSP-urilor să verifice dacă în interiorul instituțiilor publice, mai ales în departamentele de interacțiune cu publicul, se poartă măști”, a spus Raluca Turcan.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate