ACTUALITATEÎn timp ce copiii sunt obligați să stea cu masca pe față...

În timp ce copiii sunt obligați să stea cu masca pe față 6-7 ore pe zi la școală, în ministerele Guvernului Orban masca e opțională

Mulți dintre funcționarii din ministerele Guvernului Orban nu poartă masca de protecție sau o pun doar atunci când realizează că sunt observați de altcineva, informează un reportaj realizat de Digi24.

Imaginile surprinse de jurnaliști îi prezintă pe mulți dintre funcționarii statului care se plimbă nestingheriți fără mască în interiorul Ministerelor sau o pun doar când realizează că sunt filmați.

Reportajul a fost realizat în Ministerul Dezvoltării și Ministerul Mediului. În acest timp, elevii de la vârsta de 7 ani în sus poartă mască câteva ore pe zi, unii inclusiv la ora de sport, deși acest lucru nu a fost recomandat de Ministerul Sănătății.

Vicepremierul Raluca Turcan recunoaște cu seninătate că în ministere sunt probleme cu respectarea legii, pe care restul țării este obligată s-o respecte.

„În continuare oamenii nu înțeleg că legea este obligatorie, că au această datorie, că în interiorul, în spații închise, de fapt, și în interiorul instituțiilor publice să poarte mască! Conformarea încă lasă de dorit la nivel de instituție publică! În instituțiile publice, în general, rigoarea trebuie să fie mai mare! Și-n întâlnirea pe care am avut-o, la nivel de prim-ministru și ministru de interne, inclusiv cu domnul ministru al sănătății, cu reprezentanții comitetelor județene pentru situații de urgență, am cerut DSP-urilor să verifice dacă în interiorul instituțiilor publice, mai ales în departamentele de interacțiune cu publicul, se poartă măști”, a spus Raluca Turcan.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...