duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEÎn timp ce copiii sunt obligați să stea cu masca pe față...

În timp ce copiii sunt obligați să stea cu masca pe față 6-7 ore pe zi la școală, în ministerele Guvernului Orban masca e opțională

Mulți dintre funcționarii din ministerele Guvernului Orban nu poartă masca de protecție sau o pun doar atunci când realizează că sunt observați de altcineva, informează un reportaj realizat de Digi24.

Imaginile surprinse de jurnaliști îi prezintă pe mulți dintre funcționarii statului care se plimbă nestingheriți fără mască în interiorul Ministerelor sau o pun doar când realizează că sunt filmați.

Reportajul a fost realizat în Ministerul Dezvoltării și Ministerul Mediului. În acest timp, elevii de la vârsta de 7 ani în sus poartă mască câteva ore pe zi, unii inclusiv la ora de sport, deși acest lucru nu a fost recomandat de Ministerul Sănătății.

Vicepremierul Raluca Turcan recunoaște cu seninătate că în ministere sunt probleme cu respectarea legii, pe care restul țării este obligată s-o respecte.

„În continuare oamenii nu înțeleg că legea este obligatorie, că au această datorie, că în interiorul, în spații închise, de fapt, și în interiorul instituțiilor publice să poarte mască! Conformarea încă lasă de dorit la nivel de instituție publică! În instituțiile publice, în general, rigoarea trebuie să fie mai mare! Și-n întâlnirea pe care am avut-o, la nivel de prim-ministru și ministru de interne, inclusiv cu domnul ministru al sănătății, cu reprezentanții comitetelor județene pentru situații de urgență, am cerut DSP-urilor să verifice dacă în interiorul instituțiilor publice, mai ales în departamentele de interacțiune cu publicul, se poartă măști”, a spus Raluca Turcan.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE