duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATEÎn Israel, cuplurile de homosexuali vor putea adopta copii născuți de mame-surogat

În Israel, cuplurile de homosexuali vor putea adopta copii născuți de mame-surogat

Oricare cetățean israelian – inclusiv cei singuri și cuplurile de homosexuali – va putea avea copii cu ajutorul unei mame-surogat în urma unei modificări legislative, relatează marți DPA, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, a prezentat marți un amendament la lege, ce urmează să intre în vigoare pe 11 ianuarie. „Astăzi facem istorie”, a declarat Horowitz jurnaliștilor.

Sarcina cu ajutorul unei mame-surogat era anterior permisă în Israel doar pentru cuplurile heterosexuale, deși în condiții stricte. Ca urmare, bărbații homosexuali au apelat adesea la mame-surogat în străinătate. Cu toate acestea, procedura este costisitoare și complicată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Prin modificarea procedurii, guvernul a urmat o decizie de anul trecut a Curții Supreme. Cerințele anterioare au constituit o încălcare a drepturilor omului, se arată în hotărâre. „Este o zi istorică pentru lupta LGBT în Israel, din lunga luptă pentru egalitate pentru fiecare persoană, și o zi istorică pentru întreaga societate israeliană”, a declarat Horowitz despre noua procedură.

Potrivit Ministerului Sănătății, doar aproximativ 100 de femei pe an au acceptat până acum să servească drept mame-surogat în Israel. Noua procedură „va împlini visul multora de a întemeia o familie”, a adăugat Horowitz.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

PARTENERI

Loading RSS Feed

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate