vineri, iunie 2, 2023
ACTUALITATEÎn învățământ, totul revine la normal! Ministerul Educației a anunțat că, odată...

În învățământ, totul revine la normal! Ministerul Educației a anunțat că, odată cu eliminarea stării de alertă, se renunță la mască și la învățământ online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că, începând cu ziua de 8 martie, se renunță la toate măsurile restrictive din sistemul de învățământ, inclusiv la obligativitatea purtării măștii, la educația în regim online și așa mai departe, relatează EduPedu.

„Ordinul comun este emis în baza Ordonanței de Urgență nr. 141 din 2020 și a Legii 55 din 2020. Ieșirea din starea de alertă echivalează cu faptul că acest ordin comun își încetează automat valabilitatea”, a precizat Sorin Cîmpeanu, spunând că nu mai este nevoie de abrogarea ordinului comun al Ministerelor Educației și Sănătății, ca până acum.

Încetarea stării de alertă înseamnă, pentru învățământul românesc, „revenirea totală la starea de dinainte de Legea 55” și „întoarcerea strictă la prevederile Legii educației nr. 1/2011”, adică „se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile”, a declarat ministrul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Masca în școli rămâne doar cu titlu de recomandare, alături de măsurile igienice de dezinfectare, în schimb nu mai sunt obligatorii. Facultățile și școlile nu mai pot organiza cursuri online sau examene online.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

5 COMENTARII

  1. si daca se interzice masca in clasa, vor fi suficienti oameni care vor face galagie ca sa o poarte copiii, ca le e frica sa nu ii imbolnaveasca pe ai lor. Multi oameni sunt resetati iremediabil.

    De fapt toata aceasta mascarada nu ar fi fost posibila fara cooperarea populatiei, fara ca oamenii sa creada in discursul public.

  2. In octombrie noiembrie anul trecut multi rectori tunau si fulgerau contra studentilor nevaccinati. Le interziceau accesul in camine ca unor ciumati desi caminele studentesti nu erau facute cu banii rectorilor de acasa. Studentii veniti din provincie la Bucuresti, Iasi, Cluj samd au fost lasati sa se descurce cum pot sau sa accepte vaccinul.
    Dupa inceperea conflictului din Ucraina care mai de care din rectori au iesit din februarie sa anunte ca doresc sa primeasca refugiati in spatiile de cazare ale universitatilor. E o intrecere de oferte. De acord acesti oameni pribegiti merita un adapost dar aceeasi bunavointa meritau si studentii romani.
    Dovedeste cata independenta e in mediul universitar daca executa orbeste temele primite chiar daca sunt la 180 de grade la distanta de doar cateva luni. Cu omenia fata de studentii romani au ramas datori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate