sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEÎn goana după voturi, Biden ar urma să amenințe companiile petroliere cu...

În goana după voturi, Biden ar urma să amenințe companiile petroliere cu sancțiuni dacă nu împart profitul cu săracii

Joe Biden le va cere companiilor petroliere să investească o parte din profituri în programe sociale, în caz contrar urmând să le aplice sancțiuni fiscale, afirmă surse politice de la Washington.

Președintele SUA le va cere companiilor petroliere, care au raportat încasări uriașe pe fondul majorării prețurilor la carburanți, să redirecționeze o parte din profituri pentru acțiuni „de atenuare a impactului prețurilor pentru familiile americane și în creșterea volumului producției“, afirmă un oficial de la Casa Albă, sub protecția anonimatului, potrivit publicației The Hill, citate de Mediafax.

În cazul în care grupurile petroliere nu se vor conforma, președintele Biden va cere Congresului să analizeze acțiuni de impunere a unor „sancțiuni fiscale sau alte restricții“, a precizat oficialul citat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Totuși, inițiativa președintelui Biden va întâmpina dificultăți în Camera Reprezentanților și în Senat chiar dacă Partidul Democrat va menține controlul asupra Congresului după scrutinul parlamentar.

Însă acțiunea președintelui Biden are rolul de a atrage voturi pentru politicienii din Partidul Democrat în scrutinul programat pe 8 noiembrie, conform Știripesurse.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE