ACTUALITATEÎn Franța, statuia lui Napoleon Bonaparte ar putea fi înlocuită cu cea...

În Franța, statuia lui Napoleon Bonaparte ar putea fi înlocuită cu cea a unei avocate feministe care a decedat în 2020

Primarul socialist din Rouen, Nicolas Mayer-Rossignol, vrea să înlocuiască statuia lui Napoleon din fața primăriei, aflată în prezent în restaurare, cu cea unei avocate feministe, Gisèle Halimi, care a murit în 2020, informează Le Figaro.

Statuia fostului împărat francez a fost construită în urmă cu 155 de ani în orașul Rouen, în schimb de un an este în proces de restaurare. Consiliul local al orașului profită de ocazie și lansează ideea schimbării acesteia cu una a unei avocate activiste feministe.

Petiția împotriva proiectului, inițiată de studenți, a strâns 2.000 de semnături până acum. Istoricii consideră că ideea este „dezastruoasă”, aceștia amintind de atașamentul lui Napoleon față de orașul Rouen.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Primăria a spus pentru ziarul Paris Normandie că nimic nu este interzis. În plus, menționează că mai puțin de 5% din numele străzilor din Rouen poartă numele unei femei, iar spațiul public „trebuie feminizat”.

În ceea ce-l privește pe primar, el a scris pe Twitter: „Nu văd de ce locurile cele mai vizibile și simbolice, precum Piața Primăriei, ar trebui rezervate bărbaților”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Doamne! Ce lume nebună! Oare mai există leac?!! Impresia mea este că ne prăbușim văzând cu ochii. Rațiunea a apus. Vin vremuri tot mai întunecate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate