vineri, iunie 14, 2024
ACTUALITATEÎn Franţa, o profesoară universitară refuză să corecteze lucrările din cauza utilizării...

În Franţa, o profesoară universitară refuză să corecteze lucrările din cauza utilizării excesive a ChatGPT de către studenţi

O profesoară de la o universitate din Franţa a decis să nu corecteze lucrările celor 120 de studenţi din primul an din cauza utilizării excesive a programului de inteligenţă artificială ChatGPT de către studenţi, potrivit AFP. „Este vorba despre o clasă de aproximativ 120 de studenţi din primul an (…) care trebuiau să predea o lucrare scrisă despre termalism (nr. utilizarea şi exploatarea terapeutică a apelor minerale)”, a explicat luni Samuel Cruz-Lara, directorul IUT Charlemagne din Nancy (estul Franţei), conform Hotnews.ro.

„Când a fost vorba de corectarea lucrărilor de marketing, profesorii însărcinaţi cu corectarea lucrărilor şi-au dat seama că studenţii au folosit în mod excesiv ChatGPT: lucrările lor nu conţineau nici cea mai mică greşeală de ortografie, ori erau alcătuite din propoziţii atent studiate”, a continuat Cruz-Lara.

„Dacă am fi avut mai mult timp la dispoziţie, am fi putut să le cerem studenţilor să îşi explice lucrările, ceea ce am făcut cu unii dintre ei, care au recunoscut doar cu jumătate de gură că au trişat. Numai că suntem la sfârşitul anului universitar şi, având în vedere calendarul, este complicat pentru noi să reacţionăm”, a adăugat directorul.

Profesoara responsabilă de disciplină a decis, în acord cu ceilalţi colegi de corectare implicaţi în modul, să nu corecteze proba scrisă contestată. Cu toate acestea, directorul IUT a calmat situaţia: „Studenţii vor primi în continuare o notă la această materie, deci nu vor fi penalizaţi”.

Pentru viitor, el a decis „să nu taie accesul la acest tip de instrument din IUT”, dar să „implice studenţii într-o discuţie despre beneficiile şi pericolele utilizării ChatGPT”.

De asemenea, se are în vedere o modificare a regulamentului intern al IUT: „Avem deja un paragraf referitor la plagiat şi voi cere să se adauge unul referitor la instrumentele de tip inteligenţă artificială, a căror utilizare va fi sancţionată la fel ca şi plagiatul”.

La rândul său, Universitatea din Lorena, din care face parte IUT Charlemagne, „nu a luat încă o decizie generală” cu privire la utilizarea inteligenţei artificiale.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. o lucrare scrisă despre termalism (nr. utilizarea şi exploatarea terapeutică a apelor minerale)”

    -shtiintza lu Jacuzzy!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE