luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEÎn ciuda pretențiilor Germaniei de democrație, politicienii fac apel la interzicerea partidului...

În ciuda pretențiilor Germaniei de democrație, politicienii fac apel la interzicerea partidului AfD chiar atunci când acesta crește în popularitate

Membrii Social-Democraților (SPD) și ai Partidului de Stânga (Die Linke) cer interzicerea partidului conservator Alternativa pentru Germania (AfD) chiar în momentul în care acesta se ridică la urne, stârnind temeri că Germania, care se mândrește că este o țară democratică , va încerca să interzică complet unul dintre cele mai mari partide din țară, informează Rmx.news.

Dorothea Marx (SPD), deputată în parlamentul statului Turingia, este unul dintre politicienii care solicită interzicerea partidului AfD.

„A venit timpul”, a spus Marx agenției de presă DPA. Mai presus de toate, a spus ea, adunarea de stat din Turingia trebuie să acționeze rapid.

Ea a spus că, deși numeroase filiale de stat ale Oficiului pentru Protecția Constituției monitorizează partidul, este logic ca statul să ia măsuri suplimentare și să-i taie finanțarea.

„Următorul lucru logic este o procedură de interdicție”, a subliniat politicianul SPD. Potrivit lui Marx, ar fi posibilă și interzicerea asociațiilor individuale de stat. „Ura și agitația AfD nu mai trebuie echivalate cu libertatea democratică de exprimare”.

AfD se confruntă în prezent cu o supraveghere și o monitorizare severă, care interferează cu capacitatea partidului de a opera. Oficiul pentru Protecția Constituției a considerat AfD o „amenințare suspectată” la adresa democrației, care le permite agenților să citească e-mailurile și să asculte apelurile telefonice ale membrilor, fără mandat.

Conducerea AfD a avertizat de mult că blocul de guvernământ de stânga va lua măsuri pentru a interzice complet partidul. Având în vedere popularitatea în creștere a AfD, care a urcat la 16% în sondaje, cel mai înalt nivel de până acum, multe dintre aceste partide rivale ar dori ca partidul de opoziție să fie îndepărtat complet din sistemul democratic.

„O interdicție poate ajuta la privarea AfD de finanțarea de la stat”, a adaugat Marx. „O interdicție poate ajuta, de asemenea, la dezarmarea mai rapidă a membrilor AfD. Cunoaștem, în mod demonstrabil, aproximativ 50 de membri AfD înarmați cu arme de foc reale.” Partidul, a spus ea, „nu luptă mai puțin împotriva demnității umane, a principiului democrației și a statului de drept decât NPD”.

Ideea interzicerii unui partid pentru a salva democrația este răspândită în cercurile de stânga ale Germaniei, cu toate acestea, AfD a declară că nimeni din partid nu a susținut vreodată principii antidemocratice. De fapt, există dovezi că partidul dorește să consolideze democrația prin introducerea de referendumuri cetățenești în stil elvețian, care le-ar permite cetățenilor să voteze asupra unor probleme specifice, ceea ce este permis în prezent doar în unele state precum Berlinul.

In timp ce întreaga conducere politică a Germaniei a inceput să impună sancțiuni Rusiei din cauza războiului din Ucraina, AfD a făcut eforturi ca Germania să redeschidă conducta Nord Stream 2 și să repare daunele. Sectorul industrial al Germaniei depinde foarte mult de energia venită din Rusia, iar inflația în creștere amenință scena politică. Ca rezultat, politicienii ar putea încerca să îndepărteze partidul înainte ca acesta să devină popular, deoarece criza economică este de așteptat să se agraveze.

Poate fi interzis AfD?

Extrema stângă nu este singura forță politică care încearcă să interzică AfD, iar Uniunea Creștin Democrată (CDU) de centru-stânga a cerut, de asemenea, același lucru în trecut. Cu toate acestea, deși multe dintre aceste partide caută să-și elimine rivalul, există o singură instituție, Curtea Constituțională Federală, care poate interzice cu adevărat partidul.

În trecut, doar Partidul Reichului Socialist (1952) și Partidul Comunist din Germania (KPD, 1956) au fost interzise.

AfD nu a promovat niciodată niciuna dintre politicile ultra-naționaliste ale NPD, dar având în vedere succesul său recent, partidul nu este cu siguranță nesemnificativ.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

  1. Unul din cei doi șefi ai Afd este o lesbiană*, Alice Elisabeth Weidel, ce a lucrat la Goldman Sackes, Banca Chinei (de stat). Am zis că AfD are ramura evreiască, JAfD?
    *„Weidel are o relație cu o femeie care locuiește în Einsiedeln, Elveția și este originară din Sri Lanka; ea lucrează ca producător de film. Weidel locuiește în principal în Berlin, dar locuiește cu jumătate de normă în Einsiedeln. Au doi copii adoptați”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate