duminică, februarie 25, 2024
ȘTIRIImportanța produselor organice

Importanța produselor organice

De mai mulți ani deja, produsele organice seduc din ce în ce mai multe consumatoare. Motivul: sunt naturale și au numeroase beneficii asupra sănătății. Pe lângă numeroasele beneficii pentru sănătate, optând pentru aceste produse faci un gest benefic pentru planetă. În cele ce urmează îți vorbim despre importanța produselor organice.

Produsele organice sunt benefice pentru sănătate și pentru piele

Dacă și tu ești interesată de conceptul organic însă nu știi foarte multe lucruri despre acesta, citește rândurile de mai jos. Produsele organice sunt excelente pentru sănătate. Contribuie la menținerea sănătății cutanate. Mai nutritive decât cosmeticele tradiționale, sunt compuse din vitamine, din antioxidanți și numeroase alte elemente care permit favorizarea supleței părului, de exemplu. Nu conțin de altfel niciun ingredient de origine petrochimică precum silicon sau uleiuri minerale. Drept urmare, optând pentru produse organice ai garanția că folosești produse biodegradabile deoarece corpul nu stochează majoritatea ingredientelor naturale și astfel sunt eliminate riscurile sanitare. Actualmente, progresele făcute de chimia verde le permite produselor organice să fie mai eficiente decât cele provenite din petrochimie. Studiile arată că deodorantele bio sunt la fel de eficiente ca cele chimice. Este și cazul săpunului artizanal natural.

Atunci când vine vorba de curățarea pielii, este crucial să adopți o îngrijire perfect adaptată texturii acesteia. Pentru unele persoane cu pielea extrem de sensibilă, cu coșuri și iritații, produsele organice reprezintă o veritabilă mană cerească. Respectând echilibrul natural al epidermei, produsele organice răspund în totalitate exigenței unei epiderme mai sensibile.
Datorită ingredientelor naturale este de altfel posibil să creezi unele amestecuri personalizate pentru a răspunde nevoilor fiecărui tip de piele. Datorită unei texturi bogate și onctuoase, produsele organice prezintă avantajul de a fi plăcute la atingere, pe lângă faptul că sunt ușor de folosit.

Procedee de fabricare ecoresponsabile

De-a lungul fabricării cosmeticelor organice, toate procedeele grele precum iradierea, ionizarea, chimia clorului și numeroase alte tratamente precum cele cu mercur sunt interzise. Același lucru este valabil și pentru tehnicile care necesită manipulare genetică. În plus, în timpul fabricării produselor organice se interzice utilizarea de solvenți care provin din petrochimie sau enzime derivate din OGM. Doar procedeele de fabricare simple, care nu poluează, sunt autorizate în timpul conceperii.

Ingredientele folosite pentru a obține produsele organice sunt cele provenite din agricultura bio. Cosmeticele organice nu conțin pesticide, chimicale precum fungicide, erbicide și insecticide, care sunt folosite pe scară largă în agricultura convențională, însă reziduurile rămân pe (și în) alimentele pe care le consumăm.
Doar noi suntem în măsură să ne protejăm în mod direct sănătatea, alegând produsele organice, informându-ne în mod responsabil cu privire la proveniența alimentelor pe care le consumăm şi a proceselor de fabricaţie prin care au fost acestea obţinute, alegând produse proaspete în detrimentul celor cu termen mare de valabilitate, sprijinind fermele bio şi agricultura locală. Alegând produse organice contribuim la conservarea biodiversităţii şi echilibrului natural al mediului înconjurător.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE