ACTUALITATEImagini terifiante din Spitalul Județean Reșița. Bolnavi infectați cu coronavirus, ținuți dezbrăcați...

Imagini terifiante din Spitalul Județean Reșița. Bolnavi infectați cu coronavirus, ținuți dezbrăcați pe holuri. Manager: Sunt convinsă că în toate spitalele din țară e la fel

Imaginile terifiante cu bolnavi infectați cu coronavirus care stau dezbrăcați pe holurile unui spital din Reșița, devenite virale în ultimele ore, sunt confirmate de managerul spitalului, care spune că a semnalat aceste probleme Ministerului Sănătății încă din luna septembrie.

Fotografiile au fost postate de foști pacienți cu coronavirus care au fost internați în acest spital din Reșița și care au dat detalii șocante despre modul în care sunt tratați bolnavii.

După ce în spațiul public au apărut imagini despre modul inuman în care sunt tratați pacienții din Spitalul Județean Reșița, managerul spitalului, Alina Stancovici, a recunoscut la Digi24 că situația semnalată este reală. Managerul a anunțat că a deschis o anchetă internă.

„Știm că este mizerie în spital, recunoaștem ce se întâmplă în spital. Eu sunt managerul arătat cu degetul, care ocupă acest post de câteva săptămâni, sunt probleme vechi. Spitalul are datorii de miliarde, nu s-au făcut investiții de 30 de ani, clădirea e din 1957, insalubră de-a dreptul. În 20 septembrie m-am adresat Ministerului Sănătății cerând un spital modular.

În Caraș-Severin, până acum o săptămână erau doar două spitale Covid – cel din Reșița și cel din Caraș. Secția de penumologie unde sunt făcute fotografiile a fost mărită la capacitatea maximă de 70 de paturi din vară, atunci când nu eram director.

Pe acea secție au fost preluați toți pacienții cu Covid de toate categoriile, indiferent de vârstă și patologii, cu afecțiuni renale, cardiace, inclusiv cu afecțiuni psihice. Sunt categorii de pacienți care ar trebui tratați cu îngrijiri speciale.

Condițiile nu sunt cele mai bune. Avem personal medical redus, pe jumătate bolnav, care intră în ture de dimineață până sear „, a explicat Alina Stancovici pentru Digi24.

Managerul susține că imaginile surprinse au fost făcute înainte de a se face curățenie și că sunt deficiențe pe care le cunoaște.

„Mă confrunt cu ele în fiecare zi. Sunt convinsă că în toate spitalele din țară e același lucru”, a spus Alina Stancovici.

 

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...