miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEImagini memorabile în Parlamentul UE: Comisarul pentru Interne tricotează în timpul discursului...

Imagini memorabile în Parlamentul UE: Comisarul pentru Interne tricotează în timpul discursului Ursulei von der Leyen despre „starea Uniunii” | VIDEO

Comisarul european pentru Interne, suedeza Ylva Johansson (social democrată) tricotează în timpul sesiunii la Parlamentul European, în timp ce şefa CE Ursula von der Leyen ţine discursul despre „starea Uniunii”. Conform publicaţiei La Razon, comisarul primeşte 22.367 euro salariu lunar, adica 313.138 euro anual, de la contribuabilii UE. 

Episod jenant în Parlamentul European – imagini, AICI.

Ylva Johansson, politician suedez, ocupă funcţia de comisar european pentru afaceri interne din 2019: în mandatul ei România ar fi trebuit să intre în Schengen. Johansson a fost surprinsă croşetând pe scaunul ei în timp ce preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen ţinea discursul în faţa eurodeputaţilor.

Nu este prima dată când Ylva Johansson este surprinsă în timp ce desfăşura această activitate în timpul şedinţelor parlamentare. Este o imagine recurentă să o vezi distrându-se cu ace şi lână în timp ce participă la dezbateri şi discuţii de importanţă europeană, scrie La Razon.

Cel mai notabil este că, potrivit unor surse apropiate lui Johansson, atunci când vine sezonul Crăciunului, aceasta are obiceiul de a distribui hainele pe care le-a tricotat pe tot parcursul anului printre membrii echipei sale.

Reacţia pe reţelele de socializare la acest episod din Parlamentul European a fost mixtă. În timp ce unii au fost surprinşi şi criticaţi că o personalitate politică s-ar implica în activităţi manuale în timpul dezbaterilor la nivel înalt, alţii şi-au exprimat sprijinul şi înţelegerea faţă de Johansson. Mulţi au susţinut că acest hobby poate ajuta la menţinerea concentrării şi la ameliorarea stresului într-un mediu politic atât de solicitant.

Politician francez: „Ursula von der Leyen a fost prea plictisitoare”

„Ursula von der Leyen se pare că a fost atât de plictisitoare cu discursul ei de «Starea Uniunii» , încât până şi unul dintre comisarii ei a preferat să tricoteze în timp ce vorbea. Aceşti oameni supraplătiţi ne controlează viaţa! Uimitor”, a scris politicianul francez Florian Philippot despre videoclipul de tricotat de pe canalele de socializare.

Este de necrezut cât de dezinteresată este doamna comisar pasionată de tricotat. Pentru salariul uriaş pe care îl primeşte, finanţat de contribuabilii europeni, ar putea manifesta puţin interes pentru job: Ylva Johansson încasează 22.367 de euro brut pe lună, adică 313.138 de euro pe an.

Iar salariile vor creşte din nou. În 2024, salariile politicienilor din Comisia Europeană şi Parlamentul European vor creşte cu 15%, până la 367.000 de euro pe an. Aceasta înseamnă 31.000 de euro de persoană pe lună. Acest lucru este demonstrat de proiectul de buget al Comitetului de Buget pentru 2024.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE