News ȘTIRI Imaginea zilei. Tren arhiplin București- Craiova, în timp ce Arafat interzice pelerinajele...

Imaginea zilei. Tren arhiplin București- Craiova, în timp ce Arafat interzice pelerinajele pe motiv că transportul prezintă risc de infectare

Un tren arhiplin a plecat vineri seară de la București la Craiova, în contextul în care autoritățile au interzis pelerinajele cu pretextul că transportul pelerinilor ar prezenta un risc crescut de infectare.

În trenul care a plecat spre Craiova a urcat 320 de călători, mult peste capacitatea maximă de 280 de locuri, anunță Digi24.

Potrivit sursei citate, reprezentanții CFR au explicat că nu au reușit să suplimenteze vagoanele, pentru că „s-au trezit în tren cu 40 de călători care fie nu aveau bilete, fie aveau abonamente”.

„Trenul a avut o rezervare de 100%, respectiv 280 de locuri. 40 de călători au fost depistați fără bilet și practic rezervările au fost făcute în ultimul moment.  Sunt cei fără bilet, pe care chiar nu avem cum să îi preconizăm, dar sunt și posesorii de abonamente care nu și-au făcut rezervări din timp”, a declarat pentru Digi24 Adrian Vlaicu, purtător de cuvânt al CFR Călători.

Reamintim că pelerinajele au fost interzise celor care nu au domiciliul în localitatea respectivă pe motiv că în timpul transportului există un mare risc ca pelerinii să se infecteze.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, recent, că deplasarea către pelerinaje a fost interzisă, deoarece riscul de infectare cu coronavirus este mare.

„Oamenii care vor urca în autocare, îndemnați de oricine, nu mă interesează cine, ca să meargă câteva ore până la destinație și înapoi câteva ore să se întoarcă, trebuie să știe că persoana care îi îndeamnă să facă acest lucru nu dă doi lei pe viața lor, pentru că îi pune în pericol. Asta trebuie să se înțeleagă”, a spus Raed Arafat.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate