ACTUALITATEImaginea zilei. Tren arhiplin București- Craiova, în timp ce Arafat interzice pelerinajele...

Imaginea zilei. Tren arhiplin București- Craiova, în timp ce Arafat interzice pelerinajele pe motiv că transportul prezintă risc de infectare

Un tren arhiplin a plecat vineri seară de la București la Craiova, în contextul în care autoritățile au interzis pelerinajele cu pretextul că transportul pelerinilor ar prezenta un risc crescut de infectare.

În trenul care a plecat spre Craiova a urcat 320 de călători, mult peste capacitatea maximă de 280 de locuri, anunță Digi24.

Potrivit sursei citate, reprezentanții CFR au explicat că nu au reușit să suplimenteze vagoanele, pentru că „s-au trezit în tren cu 40 de călători care fie nu aveau bilete, fie aveau abonamente”.

„Trenul a avut o rezervare de 100%, respectiv 280 de locuri. 40 de călători au fost depistați fără bilet și practic rezervările au fost făcute în ultimul moment.  Sunt cei fără bilet, pe care chiar nu avem cum să îi preconizăm, dar sunt și posesorii de abonamente care nu și-au făcut rezervări din timp”, a declarat pentru Digi24 Adrian Vlaicu, purtător de cuvânt al CFR Călători.

Reamintim că pelerinajele au fost interzise celor care nu au domiciliul în localitatea respectivă pe motiv că în timpul transportului există un mare risc ca pelerinii să se infecteze.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, recent, că deplasarea către pelerinaje a fost interzisă, deoarece riscul de infectare cu coronavirus este mare.

„Oamenii care vor urca în autocare, îndemnați de oricine, nu mă interesează cine, ca să meargă câteva ore până la destinație și înapoi câteva ore să se întoarcă, trebuie să știe că persoana care îi îndeamnă să facă acest lucru nu dă doi lei pe viața lor, pentru că îi pune în pericol. Asta trebuie să se înțeleagă”, a spus Raed Arafat.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate