luni, septembrie 25, 2023
OPINIIIese în stradă România liberă şi demnă

Iese în stradă România liberă şi demnă

Iese în stradă România liberă şi demnă! Să fim o Românie unită, fiindcă solidaritatea este o sursă uriaşă de putere! Pentru a fi slăbită această sursă de putere s-a recurs la două strategii: dezbinarea (combinată acum cu izolarea unii de ceilalţi) şi aplicarea de etichete menite să stigmatizeze („ştirbi”, „asistaţi”, „fanatici”, „terorişti”, „extremişti”). Dar oamenii afectaţi de lockdown-urile ineficiente şi nefundamentate ştiinţific – în special cei din zona afacerilor mici şi mijlocii, ţărani, mici întreprinzători etc., acele categorii care îşi menţineau o independenţă -, au înţeles că „teroriştii” şi „extremiştii” nu sunt ei.

Teroriştii sunt cei care ne-au terorizat timp de un an întreg, cu panică alimentată de toate canalele media principale, cei care au ţinut închise spitale, astfel că oameni cu boli cronice, cu cancere sau cu diferite probleme de sănătate nu au mai avut acces la îngrijire sau pur şi simplu acestor oameni le-a fost teamă să ajungă în spitale din cauza mai multor cazuri îngrozitoare ieşite la iveală, de oameni trataţi inuman şi lăsaţi să moară cu zile.

Terorişti sunt părinţii interesaţi de dezvoltarea firească şi sănătoasă (psihică, mintală şi fizică) a copiilor lor, sau cei care ne-au condamnat copiii la închisoarea virtuală timp de un an de zile, când inclusiv organizaţii internaţionale precum UNICEF sau ONU au atras atenţia asupra efectelor negative ale lockdown-urilor şi închiderii şcolilor asupra copiilor, mult mai grave decât virusul în sine? Când atâţia specialişti în dezvoltarea copilului, psihologi şi psihiatri din întreaga lume au avertizat cu privire la efectele dezastruoase asupra copiilor ale izolării şi ale expunerii la ecrane (ca să dau doar un exemplu: Manfred Spitzer, „Demenţa digitală”, bazată pe nenumărate studii din domeniul psihologiei, neuroştiinţei şi sociologiei).

Extremişti sunt oare oamenii liberi, care nu s-au lăsat copleşiţi de frica înrobitoare, care îşi asumă firesc condiţia de muritori, condiţie ce nu va putea fi niciodată rezolvată prin niciun fel de dictatură, fie ea „medicală” sau „ştiinţifică”, oameni care îşi revendică pur şi simplu dreptul la o viaţă normală, sau extremişti sunt cei care consideră că umanitatea noastră poate fi negociată în numele „siguranţei”, aceasta însemnând inclusiv pierderea libertăţii şi a demnităţii? Fiindcă a trăi în frică, panică, stres şi izolare ne aduce în condiţia de a ne pierde libertatea, de a ne înstrăina de propria noastră umanitate şi demnitate. Înseamnă alientarea faţă de noi înşine, faţă de ceilalţi şi faţă de ceea ce ne face oameni. Ştiinta nu poate avea răspuns la toate şi nu ne poate „rezolva” condiţia noastră de muritori, fiindcă omul este o taină.

Oamenii de bun simţ care au ieşit în stradă (excluzându-i, desigur, pe violenţii infiltraţi pentru a compromite protestele României demne şi paşnice) ştiu că teroriştii nu pot fi ei, ci tocmai cei care au impus terorarea şi măsuri dictatoriale din obsesie pentru „siguranţă” şi pentru menţinerea cu orice chip a vieţii, în mod paradoxal prin închiderea şi paralizarea întregii vieţi a societăţii, prin blocarea cursului firesc al ei. Pierderea libertății, a vieţii normale, dezumanizarea manifestată prin neglijarea altor boli în numele unei unice boli, totul în numele contracarării unui virus care omoară sub 0,1% din populația lumii – pot fi acestea rezultatul unei preocupări sincere pentru sănătate, sau mai curând al unei forme de terorism la care am fost supuşi în tot acest timp?

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

16 COMENTARII

 1. Lasati, ca pana de Pastele Ortodox va calmati toti, si atunci veti putea merge pasnic la Biserica sa va limpeziti mintile infierbantate!

  Doamne ajuta!

 2. degeaba ma insultati, securistilor!
  mineriada ruseasca a dat gres, de-abia s-au strans cateva zeci de coprofagi dezaxati la protestele cele “mari” si “demne”!

 3. Bravo! Toti românii cu conștiință sa iasă în stradă, altfel locuințele noastre se vor transforma în puscării. Porcii și lașii să stea în continuare în coteț și să-și ducă viața mizera care le place atât de mult.

 4. da, am vazut cat de liberi si demni erau cei din strada – oameni agresivi si isterici care dadeau cu pumnul, injurau si scuipau, interlopi, huligani de galerii, tineri analfabeti, cu totii manati ca niste vite de exponentii propagandei ruse precum pompiliu diplan, dan chitic, iulian capsali, iozefina pascal, codruta cerva, si luis lazarus!

  • Pai ce, ai iesit la agatzat, te crezi la club de fitze? Ies oameni afectati de saracie, de disponibilizari, de vicisitudinile vietii, cu cat mai multi, cu atat mai bine. Numai o minte ingusta ca a ta are filtre de calitate. Du-te si protesteaza in Zanzibar

  • Bă, imbecil plătit, cum îți permiți să insulți zecile de mii de oameni care luptă împotriva demenților criminali, vânzători și trădători de țară cocoțați la conducere de stăpânii coloniei România?!

  • Afara cu securistii de pe site! Nu vă mai merge! A zis bine M. Tucă: ati mers prea departe, treaba pute prea tare. Chiar nu mai e nicio rușine? Numai la bani vă gândiți? Au fost si derbedei la mitinguri? Stim bine cine sunt aceia, angajati de baietii destepti si altii la nenumărate mitinguri. Că au fost si derbedei neplatiti, e normal, oamenii fac urât uneori, pt ca s-au săturat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate