ACTUALITATEÎCCJ a dat prima decizie definitivă de anulare a unei HG care...

ÎCCJ a dat prima decizie definitivă de anulare a unei HG care prelungea starea de alertă. Av. Piperea: Decizia are efect imediat față de reclamanți: se pot cere acum despăgubiri pentru toate daunele și suferințele cauzate de pușcăria arahatiană

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dat prima decizie definitivă de anulare a unei Hotărâri de Guvern a stării de alertă.

Este vorba despre HG nr.1183/08.11.2021, prin care se condiționa participarea persoanelor la activități publice de certificatul verde, dobândit prin vaccinare sau testare.

Comentând decizia, avocatul Gheorghe Piperea, a spus că acum persoanele care au fost lezate în ultimii doi ani pot cere daune materiale. Mai mult, următoarele HG ale Guvernului pe baza actului anulat de ÎCCJ devin nule.

„A apărut prima decizie definitivă de anulare a unei HG de prelungire a stării de alertă. E vorba de HG 1183/2021, care condiționa participarea la activități publice și circulația liberă de obținerea certificatului “verde” de imunizare/testare.
ÎCCJ s-a pronunțat ieri (vezi link în comentarii) într-un mod care face efectiv de râs guvernul și ministerul de interne. Recursul guvernului a fost respins ca tardiv (🤣), iar recursul ministerului de interne ca neavenit (🤣🤣🤦🏻‍♂️). Recursul cnsu a fost respins ca neîntemeiat.
Decizia are efect imediat față de reclamanți: se pot cere acum despăgubiri pentru toate daunele și suferințele cauzate de pușcăria arahatiană.
După publicarea în M. Of., decizia ÎCCJ va căpăta efecte erga omnes. Respectiva HG va fi nulă față de oricine, cu consecința că toată lumea va putea pretinde daune materiale sau morale, inclusiv IMM-urile distruse de plandemie. Și studenții care au pierdut doi ani de studenție pentru că au fost obligați să “învețe” acasă.
Bonus: toate HG – urile ulterioare de prelungire a stării de alertă devin fără bază legală, căci nu mai poți prelungi ceva nul”, a reacționat Gheorghe Piperea.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
    Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate