miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEHugo Lloris, căpitanul echipei naționale de fotbal a Franței va refuza să...

Hugo Lloris, căpitanul echipei naționale de fotbal a Franței va refuza să poarte banderola de căpitan cu steagul LGBT la Campionatul Mondial din Qatar

Hugo Lloris, căpitanul naționalei de fotbal a Franței și portarul celor de la Tottenham, a anunțat că nu va purta banderola de căpitan cu culorile steagului LGBT la Campionatul Mondial de Fotbal care se va desfășura în Qatar, informează Rostonline.

În luna septembrie, echipele naționale de fotbal din Europa care s-au calificat la Cupa Mondială din Qatar au acceptat inițiativa Olandei de a se alătura campaniei „One Love”. Această campanie prsupune impune căpitanilor echipelor naționale să poarte banderolele LGBT în Qatar. Însă, cum homosexualitatea este interzisă în Qatar (și în multe alte țări musulmane, datorită legii islamice), Hugo Lloris a decis să respecte regulile din țara gazdă a Mondialului și să renunțe la banderola respectivă, notează sursa citată anterior. Alături de el, și căpitanul naționalei de fotbal a Croației, renumitul jucător Luka Modrić, a anunțat că va refuza să poarte banderola cu steagul LGBT, adăugând că steagul național simbolizează mai multe decât orice valori promovate de comunitatea LGBT.

„Înainte de a face orice, ai nevoie de acordul FIFA și al Federației. Apoi, intervine și părerea mea personală. E cumva similară cu cea a președintelui Federației. Când primim străini în țara noastră, adesea vrem să se supună regulilor și cerințelor noastre. Eu voi face la fel în Qatar. Trebuie să arăt respect”, a precizat căpitanul naționalei de fotbal a Franței.

Si președintele Federației Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, a afirmat că „mai degrabă nu aș face asta” (adică ar renunța la purtarea de către căpitani a banderolei în culorile curcubeului) pentru că „jucăm într-o țară pe care trebuie să o respectăm”. Declarația a venit în contextul în care Qatarul a precizat că cei ce vor purta simbolul LGBT, vor risca pedepse cuprinse între 7 și 11 ani de închisoare. Rămâne de văzut cum vor reacționa și celelalte naționale din Europa care plănuiau acest demers.

 

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate