sâmbătă, februarie 24, 2024
ACTUALITATEHotel de 5 stele în clădirea istorică BCR- Palatul Oscar Maugsch din...

Hotel de 5 stele în clădirea istorică BCR- Palatul Oscar Maugsch din centrul Capitalei

Fosta clădire BCR, monument istoric din centrul Capitalei, va fi transformată într-un hotel de 5 stele, în urma unei investiții de peste 20 de milioane de euro, după ce a fost cumpărată de familia Dayan, una dintre cele mai bogate familii din Israel, anunță Profit.ro.

Potrivit sursei citate, familia Dayan a cumpărat clădirea istorică din Piața Universității printr-un vehicul investițional administrat de un director al grupului său imobiliar Vivion, care deține hoteluri și clădiri de birouri în Germania și Marea Britanie. Suma tranzacției a fost de aproximativ 28 milioane de euro.

Acum, dezvoltatorul imobiliar investește încă 20 de milioane de euro în consolidarea, restaurarea și recompartimentarea palatului cu scopul transformării într-un hotel de 5 stele.

Suprafața desfășurată a Palatului Oscar Maugsch este de 16.271 de metri pătrați și are două aripi,Universitate și Toma Caragiu, iar suprafața utilă propusă aferentă unităților de cazare este de 5.477 metri pătrați.

Execuția investiției este estimată a fi realizată începând cu a doua jumătate a anului 2024, până în a doua jumătate a anului 2027.

Istoria Palatului Oscar Maugsch

Fosta clădire BCR, un monument istoric din clasa A, a fost construită în 1906, după  proiectele arhitectului Oscar Maugsch. Palatul a adăpostit inițial una dintre primele companii de asigurare din România – Societatea Generală de Asigurări Generală.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Inițiativa de a transforma Palatul Oscar Maugsch într-un hotel de lux este o idee interesantă. Sper ca această investiție să păstreze frumusețea istorică a clădirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE