ACTUALITATEHarghita: Aproximativ 40.000 de persoane, aşteptate la pelerinajul de Rusaliile catolice de...

Harghita: Aproximativ 40.000 de persoane, aşteptate la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc. Anularea restricțiilor, la solicitarea UDMR

Aproximativ 40.000 de persoane sunt aşteptate să participe, în data de 22 mai, la tradiționalul pelerinaj de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, organizatorii vor emite circa 35.000 de carduri de acces, dar acestea nu sunt obligatorii, ci mai mult simbolice, fiind aşteptat ca numărul participanţilor să fie de aproximativ 40.000 persoane.

Reamintim că la începutul acestei săptămâni, Guvernul a decis eliminarea restricţiei privind participarea la procesiuni sau pelerinaje religioase în alte localități decât cele de domiciliu sau de reşedinţă, după cum a anunțat șeful DSU, Raed Arafat, potrivit Digi24.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Imediat după acest anunț, vicepremierul Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR a scris, pe Facebook, că această decizie a fost luată la solicitarea UDMR.

„Guvernul a prelungit astăzi starea de alertă cu încă 30 de zile, însă la cererea UDMR se vor putea ţine pelerinaje religioase în această perioadă – desigur, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc este o sărbătoare importantă pentru comunitatea noastră, indiferent de confesiune, considerat cel mai mare de acest fel din Europa Centrală şi de Est”, a scris pe Kelemen Hunor pe Facebook, informa, la momentul respectiv, Agerpres.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. Pelerinaj frumos al secuilor.

    doar presa noastră deținută de companii străine, finanțată de ONG-uri ideologice și ambasade o să zică acum uite, ce pelerinaj superior, ce rasă superioară sunt ungurii spre deosebire de români. Asta-i clișeul hegemonic pentru ca să poată continua jaful multinaționalele care storc petrolul, gazul , pădurile și terenul arabil și au monopolul pe supermarket și retail.

  2. Ardealul mai este romanesc doar pe harta ,alipirea la Ungaria este pregatita pas cu pas ajutata din plin de multe cozi de topor cu tricolorul pe umeri..E de laudat unitatea acestei etnii care ies cu zecile de mii sa isi afirme si sa isi apere identitatea.La Bucuresti ,la mitingul de ieri au fost 200 de oameni.De asta ungurii vor ramane un popor iar Romania se va sparge in mii de farame imprastiata pe centurile si ogoarele Europei.Asta se doreste,nu?

  3. Deci pentru catolici se poate să se înghesuie 40.000 de persoane,dar pentru ortodocși nu s-au putut să se facă nici o excepție,cat de ticăloși sunt rotit politicienii și ,,guvernul meu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...