sâmbătă, decembrie 2, 2023
ȘTIRIGuvernul României ar putea vota „recunoașterea parțială” a căsătoriilor între persoane de...

Guvernul României ar putea vota „recunoașterea parțială” a căsătoriilor între persoane de același sex

Pe ordinea de zi a Guvernului României ar putea intra proiectul de lege care modifică regimul străinilor în România. Astfel, certificatul de căsătorie dintre persoane de același sex încheiat într-un stat din UE să fie recunoscut în România fără a mai fi necesară transcrierea în registrele de stare civilă române.

Al treilea proiect normativ care se află pe lista celor care ar putea fi incluse în şedinţa Guvernului României din 20.09.2023, ora 18:30 este Proiectul de Lege pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.194/2002 privind regimul străinilor în România.

În luna iulie, MAI a anunțat că „modificarea propusă are în vedere doar înlăturarea cerinței transcrierii certificatului de căsătorie, exclusiv în scopul exercitării drepturilor ce privesc libera circulație a persoanelor în cadrul Uniunii Europene”.

O reacție virulentă a venit din partea lui Claudiu Târziu, liderul senatorilor AUR, la scurt timp după ce au fost propuse modificările. Reprezentantul Alianței pentru Unirea Românilor a anunțat că, în cazul în care proiectul nu va fi retras, se va organiza un nou Referendum pentru Familie.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a respins, de asemenea, impunerea de către Uniunea Europeană a recunoașterii căsătoriilor între persoane de același sex în România.

Proiectul de lege al Guvernului României

”Lege pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România Parlamentul României adoptă prezenta lege

Articol unic – Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 421 din 5 iunie 2008, cu modificările și completările ulterioare, se completează după cum urmează:

1. La articolul 46 alineatul (16), după litera f) se introduce o nouă literă, lit. g), cu următorul cuprins:
„…………………………………………………………………………………………………
g) străinii, membrii de familie ai cetățenilor români, care au întemeiat cu aceștia o viață de familie pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene.”
2. La articolul 46, după alineatul (171) se introduc două noi alineate, alin. (172) și (173), cu următorul cuprins:
„…………………………………………….……….………………………………………….
(172) Solicitarea de viză depusă de persoanele prevăzute la alin.(16) lit.g) va fi însoțită de certificatul de căsătorie eliberat în statul membru al Uniunii Europene unde s-a încheiat căsătoria.
(173) Certificatul de căsătorie prevăzut la alin.(172) are putere doveditoare în țară fără a fi necesară transcrierea în registrele de stare civilă române, doar în scopul acordării dreptului de ședere pe teritoriul statului român, în condițiile stipulate de dreptul Uniunii Europene, soților, cetățeni ai statelor terțe, din căsătoriile dintre persoane de același sex, încheiate sau contractate într-un stat membru al Uniunii Europene.”

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

6 COMENTARII

  1. Recunoașterea parțială” a căsătoriilor între persoane de același sex de catre guvern este ilegala. Asa ceva se face printr-un referendum.

  2. Emisiunea Chef la cutite de pe Antena 1 a invitat azi un homosexual machiat cu pene in cap care a vorbit tot felul de fantasmagorii. Un personaj efectiv scarbos. Se vedea clar ca e dereglat psihic. Emisiunea asta mai invita si tot felul de specimene, gen stapane ce abuzeaza si tortureaza sexual sclavi. Va dati seama ca copiii vostri se uita la emisiuni de genul asta la ore de maxima audienta. Cineva trebuie sa puna piciorul in prag, situatia e grava.

  3. Daca se voteaza, iesim cu totii in strada. Nu putem tolera asa ceva. Ar fi inceputul dictaturii corectitudinii politice in Romania.

  4. “Guvernul României ar putea vota astăzi”…
    Corect ar fi de scris: “Guvernul din România”.
    În acest sta eşuat, guvernul nu mai este de mult al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate