marți, martie 5, 2024
ACTUALITATEOperațiune cusută cu ață albă | Guvernul pregătește „Legea Familiei“, care să...

Operațiune cusută cu ață albă | Guvernul pregătește „Legea Familiei“, care să reglementeze noțiunea, în contextul în care recent s-a anunțat strângerea de semnături pentru familia tradițională

Guvernul României, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, are în pregătire un proiect privind familia, potrivit G4Media.

Știrea vine în contextul în care, acum o săptămână s-a demarat strângerea de semnături pentru revizuirea Constituției. Aceasta are menirea să înlocuiască termenului de „soţi“ cu sintagma „un bărbat şi o femeie“.

Noul proiect al Executivului ar urma să fie prezentat în Guvern până în luna iunie. Acesta va reglementa „diversitatea formelor de familie, familia adoptivă etc“. De asemenea, va reglementa căsătoria și divorțul, drepturile și responsabilitățile părinților, protecția copiilor.

Publicația notează că legea va defini conceptul de familie. În plus, aceasta va stabili drepturile și responsabilitățile pe care le au părinții.

Ministerul face referire la „recunoașterea diversității formelor de familie” și enumeră explicit „familia tradițională și familia monoparentală”. Totuși, nu există vreo referire clară la recunoașterea cuplurilor LGBT, deși aceasta se poate ascunde în spatele sintagmei „etc“.

Legea mai stabilește drepturile părinților față de copii, inclusiv dreptul la custodie, vizitare, susținere financiară și responsabilitatea pentru educația și bunăstarea copiilor;

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE