joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEGuvernul italian impune noi restricții în perioada sărbătorilor de iarnă. Populația, obligată...

Guvernul italian impune noi restricții în perioada sărbătorilor de iarnă. Populația, obligată să stea acasă de Crăciun și de Revelion

Guvernul de la Roma a anunţat, vineri, măsuri de carantină la nivel naţional pentru sărbătorile de sfârşit de an, de Crăciun sau de Revelion fiind permise doar deplasările legate de muncă, sănătate sau treburi urgente, transmite dpa, citată de Agerpres.

Astfel, în intervalele 24-27 decembrie, 31 decembrie-3 ianuarie şi 5-6 ianuarie, sunt impuse restricții de tip „zonă roşie”, respectiv carantinarea populaţiei acasă, cu excepţia motivelor legate de muncă, sănătate, treburi urgente, precum şi închiderea majorităţii magazinelor.

Aplicarea acestor măsuri a fost decisă deoarece „în rândul experţilor noştri există îngrijorări puternice cu privire la riscul creşterii curbei infecţiei în perioada Crăciunului”, a explicat premierul Giuseppe Conte, potrivit sursei citate.

Pe de altă parte, măsurile de tip „zonă portocalie”, care permit oamenilor să se deplaseze în oraşele de reşedinţă şi să deschidă magazinele, cu excepţia barurilor şi a restaurantelor, se vor aplica în perioada 28-30 decembrie şi pe 4 ianuarie.

În aceste perioade, celor care locuiesc în oraşe mai mici li se va permite să călătorească pe o rază de 30 de kilometri faţă de locul de reşedinţă, cu excepţia capitalelor de provincie, a precizat premierul italian.

În perioada zilelor de izolare, se pot primi maxim doi vizitatori, în afara copiilor cu vârsta sub 14 ani.

La începutul lunii decembrie guvernul italian a introdus alte restricţii pentru perioada sărbătorilor de sfârşit de an, printre care prelungirea interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii şi limitarea deplasărilor între regiuni.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE