joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEGuvernul intenționează sa cheltuie 58 de milioane de euro ca să reabiliteze...

Guvernul intenționează sa cheltuie 58 de milioane de euro ca să reabiliteze Vila Lac 1

Vila de protocol Lac 1 din București ar urma să fie reparată și modernizată cu 280 de milioane lei, adica 58 de milioane de euro, se arată într-un proiect de Hotărâre de Guvern, potrivit Economica.

Suma halucinantă ce ar urma să fie plătită de la bugetul de stat include reabilitarea, modernizarea și consolidarea vilei de protocol din București, dar și refacerea zonelor verzi.

Finanțarea acestor lucrări ar urma să fie făcută din bugetul statului, prin Ministerul Dezvoltării.

Dacă proiectul va fi semnat de premierul Marcel Ciolacu, ministerul poate delega Compania Națională de Investiții să selecteze firmele care vor face aceste lucrări, timp de doi ani.

În Nota de fundamentare a proiectului se menționează că Vila Lac 1 este obiectiv de interes public. Vila a fost construită în 1965 și este dotată cu spații de cazare, săli de conferințe și evenimente, care au fost utilizate pentru activități de protocol la nivel înalt.

Vila Lac 1 este formată din cinci corpuri de clădiri: clădire administrativă principală, centrală termică, un fost patinoar și două clădiri de pază, iar fiecare dintre acestea are o zonă verde de relaxare. Clădirea în care a funcționat patinoarul și cea administrativă sunt încadrate în clasa II de risc seismic , iar celelate corpuri in clasa III de risc seismic, se mai arată în nota de fundamentare.

„Până în prezent (clădirile – nr) nu au suferit modificări majore la nivelul structurii, al instalațiilor și al amenajărilor interioare sau exterioare. De-a lungul timpului au avut loc intervenții locale care au avut ca scop ameliorarea utilizării spațiului unei anumite zone clar definite. datorită vechimii elementelor constructive, precum structura, instalații, și a elementelor de finisaj, s-au constata deficiente majore de ordin estetic și funcțional la nivelul construcțiilor, al instalațiilor și spațiilor exterioare, acestea conducând la un consum ridicat de resurse financiare și logistice pentru menținerea și chiar neutilizarea pe termene lung a unora dintre zonele imobilului afectat. În prezent imobilul funcționează în regim de avarie, necesitând eforturi mari din partea instituțiilor statului pentru a se asigura pe de-o parte desfășurarea efectivă a activităților de prezentare și protocol, dar și pentru asigurarea pazei și integrității fizice a demnitarilor care participă la aceste activități”, se arată în nota de fundamentare.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE