sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEGuvernul crește indemnizația pentru familiile cu gemeni, iar părinții vor beneficia de...

Guvernul crește indemnizația pentru familiile cu gemeni, iar părinții vor beneficia de mai multe avantaje

Natalitatea este o problemă reală în România, iar Guvernul gândește mai multe măsuri prin care să crească sporul natural. În sedinţa de Guvern intră în vigoare majorarea cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți, anunţă printr-un comunicat de presă.

– indemnizația lunară pentru creșterea copiilor este în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani, înainte de naştere.

– părinţii de gemeni vor primi o indemnizaţie de 127,5%. Adică, la salariul mediu pe economie, de 6.000 de lei, indemnizaţia mamei cu gemeni va fi de 5.100 + 2.550 = 7650 de lei. Mai mare decât salariul. Indemnizaţia este acordată timp de doi ani.

Majorarea se acordă și în cazul copiilor născuți în timpul în care părinții primesc deja indemnizația pentru creșterea altui copil.

Mai mult, indemnizaţia creşte cu 50% pentru fiecare copil născut în timpul concediului de maternitate.

Tot în şedinţa de guvern vor fi acordate şi alte facilități fiscale pentru părinți. Mai exact, se majorarează plafonul până la care părinții nu plătesc impozit pe venituri în perioada concediului de maternitate. Plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.512 de lei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE