luni, martie 27, 2023
ACTUALITATEGuvernul Ciucă a emis o Ordonanţă care prevede posibilitatea emiterii buletinelor cu...

Guvernul Ciucă a emis o Ordonanţă care prevede posibilitatea emiterii buletinelor cu cip și pentru BEBELUȘI

Cinci milioane de buletine cu cip ce vor fi plătite din fonduri alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), vor fi curând disponibile pentru doritori, inclusiv pentru nou-născuți, informează Fanatik.ro.

Potrivit sursei citate, Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, o Ordonanţă care creează cadrul normativ în acest sens. Potrivit noii legi, părinții din România pot opta să primească o carte de identitate electronică pentru copiii lor încă de la naștere, beneficiul fiind faptul că aceștia vor putea circula mult mai ușor în Uniunea Europeană.

Noile cărți de identitate nu vor avea imprimat domiciliul deținătorului și vor avea dimensiunile unui card bancar.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymplevei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Guvernul a adoptat astăzi Ordonanţa pentru modificarea şi completarea unor dispoziţii referitoare la evidenţa persoanelor şi cartea electronică de identitate. Principalele modificări vizează, pe de o parte, crearea cadrului normativ pentru plata de către stat, suportarea de către stat, din fonduri alocate prin PNRR, a costului cărţii electronice de identitate pentru minim cinci milioane de cărţi electronice emise. Primele cinci milioane vor fi cu siguranţă suportate prin PNRR”, a transmis chestorul de poliţie Cătălin Giulescu, șef al Direcţiei Generale pentru Evidenţa Persoanelor.

Taxa pentru eliberarea unui buletin cu cip este în prezent de 67 de lei, însă banii din PNRR ar trebui să acopere nevoile românilor pentru următorii trei ani de zile.

„Un alt element esenţial este faptul că vom pune în circulaţie cartea electronică de identitate opţională pentru minori chiar începând de la naştere, de la zero la 14 părinţii având opţiunea să solicite acest document de călătorie pentru a putea să-şi exercite dreptul la liberă circulaţie în spaţiul Uniunii Europene”, a subliniat Giulescu importanța acestor buletine cu cip pentru bebeluși.

Potrivit aceleiaşi surse, statul român nu va obliga niciun român să opteze pentru buletin cu cip, existând în continuare varianta unei cărți de identitate obişnuite, totul pentru a respecta „interesele sau credința fiecărui cetățean”.

„Totuşi, recomandarea noastră este, pentru a beneficia de serviciile de e-guvernare, pentru a putea accesa serviciile electronice de la distanţă, să se opteze pentru cartea electronică de identitate”, a completat reprezentantul MAI.

 

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Guvernul satanist propune, noi refuzam categoric propunerile lor! Astfel dăm de pământ cu planul lor de “redresare și rezilienta”. Redresare a ce si de ce? Si ce rezilienta aduce digitalizarea, cand acest sistem este extrem de vulnerabil si piratabil? Avem numai psihopați si idioți utili satanei la conducerea tării! La pușcărie cu ei sau la spitalul de nebuni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate