ACTUALITATEGuvernul Cîțu a adoptat noul steag al județului Covasna: este steagul secuiesc,...

Guvernul Cîțu a adoptat noul steag al județului Covasna: este steagul secuiesc, iar românii nu sunt reprezentați deloc

Ieri, 15 septembrie a.c., Guvernul condus de liberalul Florin Cîțu a adoptat prin hotărâre steagul secuiesc al județului Covasna. Românii din județul Covasna nu sunt reprezentați pe acest simbol local, scrie deputatul Dan Tanasă pe blogul său.

Informația a fost dată publicității de către UDMR, anunțul fiind făcut de către ministrul Cseke Attila.

„De mulți ani de când se încearcă împiedicarea liberă a simbolurilor noastre, a fost o provocare și o sarcină să protejăm ceea ce comunitatea noastră este îndreptățită. În aceste luni, totuși, suntem încântați că avem mijloacele să oficializăm steagurile și emblemele. Toate steagurile și simbolurile aprobate de UDMR vor rămâne comunităților locale”, a afirmat și vice prim-ministrul Kelemen Hunor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Steagul are în mijloc un scut albastru, care are în centru o mână de cavaler, cu o sabie care taie o inimă. Soarele, semiluna și cele trei stele reprezintă cele trei scaune ale județului. Soarele și luna sunt vechi simboluri ale secuimii după cum scrie chiar Consiliul Național Secuiesc.

Scaunele secuieşti au fost, până la reforma administrativă din 1877, unităţi administrative ale secuilor. După reformă, scaunele au fost desfiinţate, fiind înglobate în comitatele stabilite, teritorial, de noua lege. De exemplu, trei dintre scaunele dinainte de 1877 au fost înglobate în comitatul Ciuc.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Brațul armat și sabia amintesc de vitejia secuilor grăniceri în luptele de apărare împotriva turcilor și a tătarilor, precum și inima străpunsă, ceea ce poate fi interpretat și prin jertfa adusă de strămoșii noștri în luptele de apărare, se arată pe siteul Consiliului Județean Covasna.

Noul steag al județului Covasna reprezintă o versiune stilizată a steagului secuiesc, afirmă Dan Tănasă.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate