ACTUALITATEGuvernatorul Texasului a semnat o lege care interzice avortul din momentul din...

Guvernatorul Texasului a semnat o lege care interzice avortul din momentul din care BĂTĂILE INIMII copilului sunt detectate

Guvernatorul Texasului, Greg Abbot a semnat miercuri legea „Bătăii inimii”, act normativ care interzice avortul în acest stat, după ce bătăile inimii copilului au fost detectate, informează Breitbart.

„Persoanele pro-viață din Texas se bucură că guvernatorul a semnat această lege care salvează vieți în Texas Capitol din Austin”, au sărbătorit organizațiile pro-viață observând legislația este prima dintre legile „prioritare pro-viață” care au trecut atât de Cameră, cât și Senat în această sesiune și au fost semnate de către guvernator.

Senatul de stat a aprobat proiectul de lege, cu 18-12, după ce a trecut în Cameră cu 83-64.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Alte state au trecut legi asemănătoare și, odată semnate, activiștii avortului au început procese care le contestă. Ulterior, instanțele au blocat aceste legi, hotărând că sunt neconstituționale.

Cu toate acestea, legea din Texas conține un mecanism unic de aplicare prin care orice cetățean privat poate depune un proces civil împotriva unui furnizor de avort sau a oricărui alt individ care a ajutat la un „avort criminal”.

După o scrisoare, elaborată de o coaliție de avocați din Texas, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la terminologia „excepțional de largă” din proiectul de lege privind mecanismul de aplicare civilă, Camera statală modificat-o cu o dispoziție care să limiteze mecanismul de acțiune civilă la încălcările interdicția privind „bătăile inimii”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În plus, parlamentarii au adoptat, de asemenea, un amendament care blochează persoanele care au impregnat o femeie prin viol, atac sexual sau incest de la contestarea unui avort printr-un proces.

CEO-ul Planned Parenthood, cea mai mare rețea de clinici de avorturi, Alexis McGill Johnson a numit noua lege „crudă și extremă”.

„Și au inclus o prevedere periculoasă care permite oricui din orice stat să dea în judecată un furnizor de avort și pe alții care ajută pe cineva să aibă parte de îngrijire?” a scris ea, pe Twitter. „Absolut nu”.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Abbott a semnat proiectul de lege la două zile după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a fost de acord să reexamineze dacă legile statului care interzic cele mai multe avorturi sunt neconstituționale, într-un caz care va prezenta probabil cea mai semnificativă provocare la decizia din 1973 din Roe v. Wade, care a creat a Dreptul la avort.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate