ACTUALITATEGrupurile de reflecție conservatoare din Europa Centrală formează alianță cu scopul de...

Grupurile de reflecție conservatoare din Europa Centrală formează alianță cu scopul de a salva Europa: Dumnezeu, familia și patria sunt supuse unui atac cuprinzător

O nouă organizație internațională numită Alianța pentru Binele Comun a fost înființată la inițiativa Centrului pentru Drepturile Fundamentale, cu scopul de a oferi membrilor săi un ajutor real, inclusiv ajutorul reciproc la nivel european.

Miklós Szánthó, directorul Centrului Maghiar pentru Drepturi Fundamentale și vicepreședinte al noii organizații, a declarat, într-o conferință de presă, că ceea ce a mai rămas din Europa adevărată, care se află în Europa Centrală, va fi conservat de către organizație, care în prezent este formată din instituții în cinci țări care se opun depășirii federale europene.

„Scopul principal al noii organizații internaționale, Alianța pentru Binele Comun (ACG), este ca forțele creștin-conservatoare să salveze Europa, singura modalitate de a asigura supraviețuirea civilizației”, a spus Szánthó.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Noua organizație are o semnificație nu numai simbolică, ci și practică, potrivit presei maghiare Magyar Nemzet. Pe lângă conferințe comune, publicații și proiecte științifice, organizațiile participante își vor oferi un ajutor real reciproc în lupta pentru Europa.

„Este nevoie de o luptă, pentru că trăim într-o eră a unui nou război rece ideologic. Este clar și perceptibil în Europa că ideea de Dumnezeu, a familiei și a patriei sunt atacate cuprinzător și că forțele suverane, tradiționaliste se opun forțelor globaliste, în timp ce Europa neagă trecutul din care derivă prosperitatea și bogăția sa”, a spus acesta.

Directorul Centrului pentru Drepturi Fundamentale, care este și vicepreședintele noii organizații, a subliniat că alianța institutelor din cinci țări formate acum poate fi numită o renaștere creștină sau o contrarevoluție conservatoare, dar ideea este că „ne permite să stăm cot la cot și pe scena internațională”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ca exemplu al unificării forțelor creștin-conservatoare, el a menționat că Uniunea Europeană nu a fost capabilă să forțeze toate statele membre să adopte Convenția de la Istanbul, care conținea lacune.

Szánthó a mai spus că, în multe locuri din Occident, a predominat o formă modernă de marxism (neomarxism), cu rezultatul că Occidentul a „înnebunit” cu politica identitară, în timp ce noile doctrine îi conduc către un punct mort, numit progres.

„În multe țări din Europa de Vest, partidele de centru-dreapta, care se numesc creștin-democrate, au renunțat mai întâi la toate pentru putere și apoi au pierdut puterea”, a adăugat el.

Szánthó include probabil Partidul Popular European, partidul de coaliție care reprezintă creștin-democrații din întreaga Europă în Parlamentul European, în criticile sale. Partidul a fost acuzat de o derivă rapidă spre stânga de-a lungul anilor, conform Remix News.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...