luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEGreva generală continuă! | Profesorii nu sunt mulțumiți de cei 1.000 de...

Greva generală continuă! | Profesorii nu sunt mulțumiți de cei 1.000 de lei oferiți de Guvernul Ciucă și cer 2.000 de lei în plus la salariu

După  runda de negocieri de miercuri seară, de la Palatul Victoria, reprezentanții sindicatelor din Educație au spus că greva generală în sistem continuă, conform Știripesurse.

Potrivit lui Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“, ultima ofertă transmisă în cursul zilei de Executiv a fost respinsă de angajații din sistemul de învățământ.

„Oferta a ajuns în teritoriu, iar organizațiile noastre județene și ale Municipiului București ne-au spus foarte clar că ea se respinge. În acest moment am convocat în regim de urgență colegiul liderilor Federației Spiru Haret pentru a stabili foarte clar care este limita minimă pe care o putem negocia. Mâine vom avea o decizie. Greva continuă”, a declarat Nistor.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De asemenea, Simion Hăncescu, liderul FSLI, a declarat că membrii sindicatului au respins oferta guvernului și au cerut ca majorările de salarii să se aplice într-o singură tranșă, de la 1 ianurie, nu etapizat, cum a propus Guvernul.

În plus, potrivit acestuia, creșterea cu 1.000 de lei de la 1 iunie, propusă de executiv, ar trebui să fie dublată la 2.000 de lei.

„Eu am avut deja ședință cu liderii. Au respins oferta. Au spus că este un pas înainte. Nu sunt de acord cu eșalonarea pe trei ani a măririi salariului și cu acea sumă de la 1 iulie. Membrii de sindicat vor vedea proiectul mâine. Membrii au început greva, ei decid. Așa cum la Sănătate s-a găsit soluția să dea într-o singură tranșă mărirea, așa vor și salariații din învățământ. Sunt 5 zile de libere, să avem răbdare. Majorarea de la 1 iulie e o problemă, grila e altceva. Grila va intra în vigoare de la 1 ianuarie, oamenii au spus că vor integral să se aplice, nu 40% cât a promis guvernul. Oamenii au spus foarte clar că nu vor vouchere, i-ați auzit în piață. Decizia aparține Guvernului, vedem ce decizie vor lua. În acest moment greva continuă. Nu au acceptat nici varianta cu 1000 de lei. Au cerut dublarea acelei sume, 2000 de lei net”, a declarat Hăncescu.

Reamintim că, de curând, postul Digi24 a titrat că greva profesorilor „face jocul Rusiei”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate