miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEGreta Thunberg, discurs la fel ca Putin: Este timpul să transformăm acest...

Greta Thunberg, discurs la fel ca Putin: Este timpul să transformăm acest sistem opresiv, colonialist și imperialist al Occidentului

De la o militantă pentru schimbările climatice, Greta Thunberg a trecut la prezentarea unei noi agende politice de extremă stângă împotriva capitalismului „rasist”, conform The Telegraph, citat de mariustucă.

Activista suedeză în vârstă de 19 ani a anunțat că, pe lângă abordarea domeniului ei obișnuit de acțiune privind schimbările climatice și de răspândire a conștientizării, acum militează pentru înfrângerea sistemului capitalist „opresiv” al Occidentului.

Greta Thunberg a cerut o „transformare la nivelul întregului sistem” la lansarea cărții ei la Londra, unde a susținut că „normalul” actual al lumii – dictat de oamenii de la putere – a cauzat criza climatică.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

„Nu ne vom întoarce niciodată la normal, deoarece normalul era deja o criză. Ceea ce numim ca fiind normal este un sistem extrem construit pe exploatarea oamenilor și a planetei.

Este un sistem definit de colonialism, imperialism, opresiune și genocid de către așa-numitul Nord global pentru a acumula bogăție care încă modelează ordinea noastră mondială actuală.

Dacă creșterea economică este singura noastră prioritate, atunci ceea ce trăim acum ar trebui să fie exact ceea ce ar trebui să ne așteptăm“, a spus Greta.

Greta Thunberg a mai susținut că actuala criză climatică „își are rădăcinile în extractivismul rasist, opresiv, care exploatează atât oamenii, cât și planeta pentru a maximiza profiturile pe termen scurt pentru câțiva”.

Pe rețelele de socializare, oamenii s-au grăbit să sublinieze accentul politic, un autor de best-seller spunând „aceasta este dovada că Greta urăște capitalismul din motive care nu au nimic de-a face cu schimbările climatice”.

Citești și ajuți! Cumpără carteaEseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De asemenea, Michael Shellenberger, un autor american, a postat pe Twitter:

„întregul sistem capitalist” la care s-a referit Greta Thunberg a dus la surplusuri alimentare mai mari decât în ​​orice moment al istoriei, speranța medie de viață a oamenilor să crească de la 30 la 70 și o scădere a deceselor totale din cauza dezastrelor naturale.

„Aceste mișcări care oferă soluții ușoare, false și țapi ispășitori la probleme complexe cresc și devin mai normalizate”, i-a spus Greta Thunberg unei jurnaliste BBC, în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri.

În urmă cu mai bine de o lună, președintele rus Vladimir Putin a ținut un discurs similar în care a vorbit despre Occident, potrivit HotNews.

„Occidentul este gata să facă orice pentru a păstra sistemul neocolonial care îi permite să paraziteze și, de fapt, să jefuiască întreaga lume (…)

Vestul este gata de orice pentru a-și lua partea de peste tot din lume. Acesta este motivul suprem pentru care ei fac ceea ce fac și de aceea sunt atât de agresivi față de culturile independente. E important pentru ei ca toate țările să lucreze cu SUA. Ei își vor doar profiturile. În dorința de a-și păstra puterea nelimitată apare războiul hibrid împotriva Rusiei”, a spus Putin.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Ii dorim insanatosire grabnica, are nevoie de consult de specialitate si odihna multa ..eventual la sanatoriu
    In fam ei sunt multi loviti la cap de Asperg sdr si ADHD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE