luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEGrecia | Testul negativ, OBLIGATORIU pentru persoanele care vor să participe la...

Grecia | Testul negativ, OBLIGATORIU pentru persoanele care vor să participe la slujbele Bisericii

Grecia a introdus noi restricţii, printre care și obligarea credincioşilor de a prezenta un test COVID negativ pentru a putea participa la slujbe în biserici, după o creştere a numărului de cazuri de coronavirus în ultimele săptămâni, scrie Agerpres.

Statul elen a introdus noi restricții pe 18 noiembrie, persoanelor nevaccinate interzicându-li-se accesul în spatii interioare, inclusiv în restaurante, cinematografe, muzee și săli de sport, chiar dacă prezintă un test negativ pentru coronavirus.

În cazul bisericilor, duminică a fost prima zi în care credincioșii care participă la slujbe trebuie să prezinte un test negativ.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„(Această măsură este) pentru a ne proteja pe noi înşine şi pe oameni”, a declarat părintele Christos, preot la Biserica Sfântul Spiridon din oraşul Pireu, potrivit Reuters, preluată de Agepres.

„Poate fi puţin dificil, însă vom persista. Suntem obligaţi să respectăm toate măsurile”, a mai spus el.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Unii credincioşi au declarat că au venit mai puţini oameni decât de obicei la slujba de duminică din cauza cerinţei ca cei nevaccinaţi să plătească pentru teste, un cost care s-ar putea dovedi prea mare pentru cei cu familii.

Decizia vine după ce, la începutul lunii noiembrie, Biserica îi „ruga” pe credincioșii greci să se testeze înainte de a intra în lăcașurile de cult.

Grecia a înregistrat o creştere a infectărilor cu COVID-19 luna aceasta, numărul cazurilor zilnice ating niveluri record. Până sâmbătă, ţara a înregistrat 920.683 de infectări cu coronavirus şi 17.861 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea pandemiei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE