ACTUALITATEGrecia ridică un gard de sârmă ghimpată la granița cu Turcia pentru...

Grecia ridică un gard de sârmă ghimpată la granița cu Turcia pentru a bloca trecerile ilegale ale migranților dinspre Turcia

Grecia a început ridicarea unui gard de sârmă ghimpată, pe o distanță de 27 de kilometri în Evros, în principalul punct al „Rutei balcanice a Migranților”, informează B92.

Gardul va avea o înălțime de 5 metri și va fi cel mai înalt din Europa, depășind chiar și gardul de la granița de sud a SUA, cu Mexicul. De-a lungul gardului vor exista puncte militare de observație.

„Ridicarea gardului în Evros este minimul ce puteam să-l facem pentru a securiza granița și a da un sentiment de siguranță cetățenilor din Evros”, a declarat Prim-Ministrul Grec, Kiriakos Mițotakis, pe 17 octombrie, când a vizitat regiunea.

Noua barieră va avea rolul să oprească fluxul migratoriu și a costat 63 de milioane de euro. Pe lângă această măsură, guvernul Greciei a angajat încă 400 de polițiști de frontieră, încă 800 pentru a păzi estul Egeii și încă 480 pentru restul țării, precizează sursa citată.

Conflictele dintre Grecia și Turcia au culminat în februarie, atunci când Ankara nu a mai încercat să oprească fluxul migrator din Siria care încearcă să ajungă în Europa. Polițiștii de frontieră greci au folosit atunci gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe migranți.

Atunci, pe internet au circulat video-uri care sugerau că Turcia a oferit autobuze pentru migranți ca să-i ducă la granița cu Bulgaria și Grecia.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...