ACTUALITATE Grecia ridică un gard de sârmă ghimpată la granița cu Turcia pentru...

Grecia ridică un gard de sârmă ghimpată la granița cu Turcia pentru a bloca trecerile ilegale ale migranților dinspre Turcia

Grecia a început ridicarea unui gard de sârmă ghimpată, pe o distanță de 27 de kilometri în Evros, în principalul punct al „Rutei balcanice a Migranților”, informează B92.

Gardul va avea o înălțime de 5 metri și va fi cel mai înalt din Europa, depășind chiar și gardul de la granița de sud a SUA, cu Mexicul. De-a lungul gardului vor exista puncte militare de observație.

„Ridicarea gardului în Evros este minimul ce puteam să-l facem pentru a securiza granița și a da un sentiment de siguranță cetățenilor din Evros”, a declarat Prim-Ministrul Grec, Kiriakos Mițotakis, pe 17 octombrie, când a vizitat regiunea.

Noua barieră va avea rolul să oprească fluxul migratoriu și a costat 63 de milioane de euro. Pe lângă această măsură, guvernul Greciei a angajat încă 400 de polițiști de frontieră, încă 800 pentru a păzi estul Egeii și încă 480 pentru restul țării, precizează sursa citată.

Conflictele dintre Grecia și Turcia au culminat în februarie, atunci când Ankara nu a mai încercat să oprească fluxul migrator din Siria care încearcă să ajungă în Europa. Polițiștii de frontieră greci au folosit atunci gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe migranți.

Atunci, pe internet au circulat video-uri care sugerau că Turcia a oferit autobuze pentru migranți ca să-i ducă la granița cu Bulgaria și Grecia.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate