ACTUALITATEGrecia ridică un gard de sârmă ghimpată la granița cu Turcia pentru...

Grecia ridică un gard de sârmă ghimpată la granița cu Turcia pentru a bloca trecerile ilegale ale migranților dinspre Turcia

Grecia a început ridicarea unui gard de sârmă ghimpată, pe o distanță de 27 de kilometri în Evros, în principalul punct al „Rutei balcanice a Migranților”, informează B92.

Gardul va avea o înălțime de 5 metri și va fi cel mai înalt din Europa, depășind chiar și gardul de la granița de sud a SUA, cu Mexicul. De-a lungul gardului vor exista puncte militare de observație.

„Ridicarea gardului în Evros este minimul ce puteam să-l facem pentru a securiza granița și a da un sentiment de siguranță cetățenilor din Evros”, a declarat Prim-Ministrul Grec, Kiriakos Mițotakis, pe 17 octombrie, când a vizitat regiunea.

Noua barieră va avea rolul să oprească fluxul migratoriu și a costat 63 de milioane de euro. Pe lângă această măsură, guvernul Greciei a angajat încă 400 de polițiști de frontieră, încă 800 pentru a păzi estul Egeii și încă 480 pentru restul țării, precizează sursa citată.

Conflictele dintre Grecia și Turcia au culminat în februarie, atunci când Ankara nu a mai încercat să oprească fluxul migrator din Siria care încearcă să ajungă în Europa. Polițiștii de frontieră greci au folosit atunci gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe migranți.

Atunci, pe internet au circulat video-uri care sugerau că Turcia a oferit autobuze pentru migranți ca să-i ducă la granița cu Bulgaria și Grecia.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...