ACTUALITATEGrecia | Grevă fără precedent a restaurantelor în semn de protest față...

Grecia | Grevă fără precedent a restaurantelor în semn de protest față de restricțiile dure

Patronii de restaurante din Grecia au decis marți să închidă porțile pentru o grevă de 24 de ore, denunțând astfel înăsprirea controalelor și majorarea amenzilor în caz de nerespectare a noilor restricții dure, transmite AFP, citat de Agerpres.

Guvernul de la Atena a impus, în urmă cu zece zile, obligativitatea certificatului verde pentru restaurantele și cafenele în aer liber și de asemenea a dublat amenzile pentru firmele din acest sector care nu respectă regulile, amenzi care în prezent ajung la 5.000 de euro.

„Multor persoane le este teamă să iasă la restaurant după noile măsuri, numărul de persoane nevaccinate este mare, suntem forțați să controlăm pe toată lumea”, se plânge Yorgos, un angajat la o tavernă din Plaka, un cartier din centrul istoric al Atenei deosebit de frecventat de turiști.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Federația Proprietarilor de Restaurante din Grecia (Poeset) a cerut într-un comunicat de presă reducerea amenzilor și diminuarea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA), reamintind „gravele probleme” cu care se confruntă actorii din acest sector.

Federația subliniază de asemenea necesitatea ca Guvernul să ia măsuri adecvate pentru a asigura viabilitatea societăților din domeniul restaurantelor, după „pierderile importante” provocate de pandemie, estimate la 37,2% între 2019 și 2020, conform cifrelor oficiale.

„În primul semestru al acestui an, 68% dintre societățile din sectorul restaurantelor au declarat că cifra lor de afaceri a scăzut, în medie, cu 51,8%, potrivit datelor oficiale. Din păcate, perioada bună din ultimele patru luni [care corespunde cu sezonul turistic estival] nu este suficientă pentru a acoperi pierderile din ultimele 16 luni”, precizează organizația.

Peste 37% din cetățenii statului grec au ales să nu se vaccineze și sunt afectați în mod direct de aceste măsuri.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...