ACTUALITATECadoul guvernului de Sf. Andrei, pentru greci: Vaccinarea obligatorie a persoanelor peste...

Cadoul guvernului de Sf. Andrei, pentru greci: Vaccinarea obligatorie a persoanelor peste 60 de ani. Acum trei săptămâni, premierul spunea că nu ia în calcul o astfel de variantă

Premierul Greciei, Kirakos Mitsotakis a anunțat că vaccinarea anti Covid-19 va deveni obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 60 de ani. Anunțul a venit exact în ziua în care grecii sărbătoresc pe Sf.Andrei.

Măsura va fi activată începând cu 16 ianuarie, iar cei care refuză vor plăti o amendă de 100 de euro pe lună. Pedeapsa va fi colectată de autoritățile fiscale direct din veniturile celor afectați.

Mitsotakis a spus că nu este o pedeapsă, ci „o taxă pentru sănătate”. Conform Bloomberg, decizia vine pe fondul încercărilor guvernului de a combate noua variantă, Omicron. Sursa precizează că doar 60.000 de oameni din cei peste 60 de ani, din cei 583.000 de nevaccinați s-au vaccinat în noiembrie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Anunțul premierului grec vine la doar trei săptămâni după ce spusese că nici nu ia în calcul vaccinarea obligatorie.

„Cu cât forțăm vaccinarea obligatorie, cu atât reacția este mai mare”, spunea el pe 3 noiembrie, conform Euractiv.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Premierul elen spera atunci ca măcar jumătate din cei nevaccinați să se vaccineze. În încercarea de a combate transmisiunea virusului, guvernul Mitsotakis a obligat deja bisericile să verifice dacă participanții la slujbe au un test negativ.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate