ACTUALITATEGică Popescu, după o nouă calificare ratată și o națională îmbrăcată în...

Gică Popescu, după o nouă calificare ratată și o națională îmbrăcată în alb: Nu pot să-și bată joc în halul ăsta, schimbând inclusiv culorile echipei naționale, nu poți să schimbi așa istoria echipei

Echipa națională de fotbal a României a ratat calificarea la turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal, ediția Qatar 2022.

Gheorghe Popescu, fostul mare internațional și căpitan al echipei naționale, a criticat dur Federația Română de Fotbal, pentru că a schimbat identitatea primei reprezentative. Gică Popescu a remarcat faptul că tricolorii au jucat în echipament alb, o culoare care nu are nicio legătură cu tricolorul României. De altfel, românii au devenit faimoși pentru că jucau mereu îl galben.

De altfel, și la meciurile de pe teren propriu, România a jucat cu tricouri galbene și pantaloni albi, o combinație fără legătură cu culorile tradiționale ale țării.

„La început am văzut o echipă în alb, apoi am văzut cealaltă echipă în albastru, după care m-am tot jucat pe canale, să încerc să văd unde joacă echipa noastră națională. O fi semnat FRF cu alt post? Până la pauză, nu m-am dumirit.

Nu oi fi înțeles eu bine ora de start. După aceea, mi-a zis cineva că noi jucăm în alb. Și am zis că poate am schimbat tricolorul și sunt eu puțin în urmă, nu sunt updatat cu toate chestiile astea.

Și abia după pauză m-am dumirit: stai puțin că ăia în alb sunt ai noștri. Ăștia de la FRF au luat-o razna rău de tot, credeți-mă! Nu pot să-și bată joc în halul ăsta, schimbând inclusiv culorile echipei naționale, nu poți să schimbi așa istoria echipei.

Echipa națională a fost întotdeauna în galben, iar echipamentul de rezervă a fost roșu sau roșu cu albastru. Dar întotdeauna a jucat cu o culoare de pe tricolor.

Eu nu m-am uitat la meci, credeți-mă, m-am uitat la Formula 1. Deci nu mă întrebați de meci, că am dat la Formula 1. Nu l-am văzut pe Sali, nu, pentru că nu m-am uitat la meci, că nu am văzut echipa îmbrăcată în culorile de pe tricolor. Vă spun eu cine a câștigat la Formula , că m-am uitat”, a spus Gică Popescu la Digi Sport.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...