ACTUALITATEGibraltar, singura entitate statală cu 100% populație vaccinată cunoaște un nou val...

Gibraltar, singura entitate statală cu 100% populație vaccinată cunoaște un nou val de infectări și anunță interzicerea sărbătorilor de Crăciun

Gibraltar, entitate statală care ține de Marea Britanie, a anunțat că a anulat orice sărbătorire oficială a Crăciunului și descurajează ferm orice evenimente private timp de patru săptămâni, informează un comunicat oficial al Guvernului.

Administrația acestei țări a precizat că „toate evenimentele, recepțiile și alte întâlniri oficiale de Crăciun” au fost anulate și recomandă folosirea spațiilor exterioare celor interioare, descurajează atingerile și îmbrățișările, dar se încurajează purtarea măștii.

„Creșterea drastică a numărului de persoane testate pozitiv pentru Covid-19 în ultimele zile este o reamintire clară a faptului că virusul este încă foarte răspândit în comunitatea noastră și că este responsabilitatea noastră a tuturor să luăm toate măsurile de precauție rezonabile pentru a ne proteja și cei dragi”, a spus Samantha Sacramento, ministrul sănătății.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

Gibraltar, un teritoriu britanic care împarte o graniță terestră cu Spania, a înregistrat o medie de 56 de cazuri de Covid-19 pe zi în ultimele șapte zile, în creștere de la mai puțin de 10 pe zi în septembrie. Creșterea cazurilor descrise de guvern ca fiind „exponențială” vine în ciuda faptului că Gibraltar are cea mai mare rată de vaccinare din lume.

Peste 118% din populația Gibraltarului este complet vaccinată împotriva Covid-19, această cifră depășind 100% din cauza dozelor administrate spaniolilor care trec granița pentru a lucra sau a vizita teritoriul în fiecare zi. Întreaga populație adultă din Gibraltar a fost complet vaccinată din martie, iar măștile sunt încă necesare în magazine și în transportul public.

În prezent, Gibraltar distribuie doze de rapel persoanelor de peste 40 de ani, lucrătorilor din domeniul sănătății și altor „grupuri vulnerabile” și administrează vaccinuri copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și 12 ani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

În mod similar, țările bine vaccinate au raportat recent creșteri ale infecțiilor cu Covid-19. În Singapore, unde 94% din populația eligibilă a fost inoculată, cazurile și decesele au crescut la maxime record la sfârșitul lunii octombrie și de atunci s-au diminuat ușor. În Irlanda, unde aproximativ 92% din populația adultă este complet vaccinată, cazurile de Covid-19 și decesele cauzate de virus s-au dublat aproximativ din august.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...