duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEGheorghe Ialomițianu, fost ministru al Finanțelor, despre limitarea plăților cash: Este un...

Gheorghe Ialomițianu, fost ministru al Finanțelor, despre limitarea plăților cash: Este un atac la normalitate și la libertatea cetățenilor. Cei din coaliție trăiesc într-o altă realitate

Gheorghe Ialomițianu, fost ministru al Finanțelor în Guvernul Emil Boc, respinge cu vehemență noul proiect guvernamental prin care se încearcă limitare a plăților cash

„Asta înseamnă că cei din coaliție trăiesc într-o altă realitate și în momentul în care au decis să reglementeze limitarea plăților în numerar au fost greșit informați de analiștii care sunt în jurul PNL-ului și PSD-ului prin faptul că nu se reduce evaziunea fiscală.

Mai mult decât atât, crește evaziunea fiscală, pentru că sunt foarte multe firme dispuse să încaseze în numerar și, într-adevăr, să ocolească plata impozitelor și taxelor. Multe activități sunt îngreunate, mai ales în mediul rural, deci încă o dată Coaliția dovedește că nu este pregătită pentru guvernare și face mai mult rău mediului economic, iar plățile în numerar reprezintă o normalitate, a spus Ialomițianu la B1 TV.

Potrivit lui Ialomițianu, Curtea Constituțională a României trebuie să se pronunțe cu privire la controversatul articol din noile măsuri fiscale.

„Sigur că plățile prin card reprezintă o modernizare a sistemului de plăți, dar trebuie să fii pregătit ca țară și, în primul rând, sistemul bancar să fie pregătit în așa fel încât cetățenii să recurgă la plățile prin card, având în vedere și riscurile mai reduse, și partea bună a lucrurilor, adică să faci plățile mult mai ușor și mai comod. Dar se dovedește încă o dată că actuala Coaliție guvernează prost și guvernează împotriva românilor.

Într-adevăr, Curtea Constituțională trebuie să se pronunțe și asupra acestui articol din pachetul de măsuri fiscale, să considere neconstituțional limitarea plăților. Și Coaliția trebuia să se uite în spate, că ultima limitare a plăților în numerar a fost în timpul guvernării Ponta, care nu mai recunoaște acum că a limitat plățile și critică lucrul acesta, ce a făcut actuala Coaliție. Și Ponta spunea atunci că o să reducă evaziunea. Evaziunea a crescut, trebuiau alte modalități de a reduce evaziunea, iar reducerea plăților în numerar este un atac la normalitate, la libertatea cetățenilor de a dispune de numerar, de banii care îi încasează din diverse activități, dar și împotriva mediului de afaceri, în primul rând, a firmelor românești, a celor mici”, spune Ialomițianu.

În urmă cu câteva zile, Claudiu Năsui a spus acum câteva zile că limitarea plăților cash nu este despre evaziunea fiscală, ci este despre control.

Pe lângă acesta, numeroase voci din mass-media și din politică au opinat cu privire la menținerea libertății de a plăti cu numerar și de a da posibilitatea omului să aleagă, fără a fi constrâns în vreun fel, metoda de plată pe care o dorește. În repetate rânduri, omul de televiziune Mircea Badea a atras atenția cu privire la riscurile pe care limitarea plăților cu numerar le presupune. Mihail Neamțu, de asemenea, a spus că „mințile bolnave doresc o schimbare de dragul schimbării“.

De cealaltă parte, Alianța pentru Unirea Românilor a ales să ia taurul de coarne și a demarat procesul de strângere de semnături pentru ca în 2024 să organizeze două referendumuri, unul pentru consfințirea în Constituției a căsătoriei între un bărbat și o femeie, iar cel de-al doilea pentru consfințirea în legea supremă a numerarului ca formă de plată.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

 1. Pentru d-na istoric Ivan și toți colegii dânsei: iată cum arată Stânga (ușor) radicală (cea radicală de-a binelea se distinge și prin metode neortodoxe de implementare).

  https://www.youtube.com/watch?v=nZ0ZQj41ZCw

  Profesorul RD Wolff (economist marxist, aproximativ pensionat) a început (ȘI) o emisiune în care oferă răspunsuri la întrebările publicului, inclusiv în direct.

  V-o recomand cu căldură!

  Să nu spuneți că sunt 100% pe lângă subiectul acestui articol: în această ediție, RDW neagă rapid că restricțiile la numerar ar fi direct legate de intensificarea (re)organizării clasei muncitoare.

  Mai interesant de-atât, RDW afirmă (6:52 – 16:00) că prin Belgia este lege că angajatorul nu poate refuza angajații, dacă aceștia propun (în anumite condiții) să lucreze 4 (patru) zile pe săptămână în loc de 5 (cinci), că în Germania săptămâna de lucru este/era 34-35 ore etc.

  Informații despre care el afirmă că presa lor liberă nu le vrea știute de public, iar eu suspectez că nici presa liberă din România/Democrația mondială nu vrea să le găsească și să le publice.

  De fapt, emisiunea se deschide cu o afirmație radicală de-a binelea: cum este sfătuită Stânga radicală să răspundă amenințărilor angajatorilor care vor să închidă întreprinderi și să plece.

  Priviți cu atenție.

  Cam așa arată Stânga radicală. Nu se ocupă de schimbări de sex, de drepturi de utilizat toalete etc. Aceea este stânga Dreptei.

 2. Cand nu sunt la conducere toti vad defectele dar cand sunt pe post toti fac ce li se cere.
  Tradatorii de tara nu se mai gandesc si la generatiile urmatoare se supun ca niste miei la ce le cere UE.
  Toate asa zisele ..conspiratii” legate de Noua ordine mondiala se adeveresc :Covid,orasul celor 15 min, masini electrice, fara plata cash, fara drept de propietate etc..
  Si romanul inca doarme.

  • Ați luat în calcul că, atunci când sunt „la conducere”, li se fac „propuneri de nerefuzat” ? (Mă refer la implementări la care ei nu s-ar fi gândit, plus că deja existau în alte părți.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate