vineri, septembrie 22, 2023
ACTUALITATEGermania | Victorie a libertății de exprimare! O instanță a hotărât că...

Germania | Victorie a libertății de exprimare! O instanță a hotărât că Facebook a șters „fără temei juridic” o postare, un citat vechi de 200 de ani al unui scriitor catolic, pe care a considerat-o „discurs instigator la ură”

Într-o nouă hotărâre considerată o lovitură majoră pentru Facebook, Tribunalul Regional Superior din Hamburg, Germania, a decis că rețeaua a șters o postare pe care nu a aprobat-o și a blocat un utilizator, chiar dacă „nu există nicio bază legală” pentru astfel de acțiuni, conform Remix News.

Postarea în cauză a era o scriere a scriitorului catolic Johann Joseph Görres (1776-1848), care a scris:

„Nu există oameni mai buni, dar nici mai creduli decât nemții. Nu a trebuit niciodată să semăn discordie printre ei. S-au sufocat unul pe celălalt și au crezut că își fac datoria. Niciun alt popor de pe pământ nu este mai prost. Nicio minciună nu poate fi inventată destul de grosolan: germanii o cred. Pentru o idee pe care au primit-o, ei și-au persecutat compatrioții cu mai multă amărăciune decât pe adevărații lor dușmani”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Facebook a etichetat citatul drept „discurs de ură” și a spus că reprezintă o „încălcare a standardelor comunității”. Compania a șters apoi postarea și a interzis utilizatorul de pe platformă.

În loc să accepte interdicția, utilizatorul l-a contactat pe Joachim Steinhöfel, un avocat specializat în probleme legate de libertatea de exprimare în Germania. Instanța a decis în favoarea utilizatorului, ordonând lui Meta, compania-mamă a Facebook, să restabilească postarea și contul utilizatorului.

„Conform Curții Regionale Superioare din Hamburg, Facebook face o încălcare deliberată, în serie, a legii. Gigantul IT nivelează libertatea de exprimare pe platformele sale, nerespectând principiile statului de drept”, a declarat Steinhöfel pentru ziarul tabloid german Bild.

Avocatul cere acum mai multe măsuri guvernamentale împotriva companiei, spunând: „Unde este legislația? De ce mai există Legea privind aplicarea legislației în rețelele sociale? De ce să nu te gândești la o compensație forfetară pentru ștergere nejustificată și pentru fiecare zi de blocare ilegală?”

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate