ACTUALITATEGermania | Un antrenor ungur a fost concediat de clubul Hertha Berlin...

Germania | Un antrenor ungur a fost concediat de clubul Hertha Berlin după ce a spus că Europa este un continent creștin și nu înțelege politicile pro-migrație

Antrenorul de portari al echipei Hertha Berlin, Zsolt Petry, a fost concediat după ce a dat un interviu în presa din țara sa, în care a făcut afirmații pe care clubul său le-a considerat „homofobe” și „rasiste”, informează g4media.

În interviul acordat publicației Magyar Nemzet, Petry a numit politica de imigrație a UE „căderea morală” a Europei.

El a declarat că nu pricepe „Europa se poate înjosi atât de mult (…) politica de imigrație este o expresie a căderii morale. Europa este un continent creștin (…) Dacă nu crezi că migrarea este bună, ești acuzat că ești rasist”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Totodată, el a spus că dacă ar fi fost în locul portarului Peter Gulacsi, de la RB Leipzig, nu s-ar fi apucat să comenteze public problemele sociale și s-ar fi concentrat pe fotbal.

„Nu știu ce l-a făcut pe Peter să susțină persoanele homosexuale, travestite sau cu alte orientări sexuale. Ca atlet, în locul său, m-aș concentra pe fotbal și nu aș comenta public problemele socio-politice”, a declarat Zsolt Petry pentru publicația din Ungaria, potrivit Deutsche Welle.

În comunicatul de presă al clubului, în care se anunță demiterea sa, Petry a insistat că nu este „nici homofob, nici xenofob”, dar că acceptă decizia. Clubul german a declarat că Petry a fost eliberat din funcție cu efect imediat, după ce conducerea a luat act de interviul acordat. Hertha Berlin a argumentat că „sentimentele homofobe și anti-migranți nu sunt compatibile cu valorile clubului”.

Petry lucra de șase ani la Hertha Berlin.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

5 COMENTARII

    • Pentru asta, ne trebuie o schimbare majoră în parlament și guvern. Logic, toate țările, de la statele baltice, trecând prin Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria și până în Grecia, eventual cu Serbia și Croația, ar trebui unite în Tratatul de la Vișegrad ca o alternativă firească la mizeria morală care a cuprins vestul Europei.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...