ACTUALITATEGermania sprijină Rusia pentru autorizarea vaccinului Sputnik V în UE. Angela Merkel:...

Germania sprijină Rusia pentru autorizarea vaccinului Sputnik V în UE. Angela Merkel: Putem vorbi despre producţia și utilizarea comună

Germania este dispusă să coopereze cu Rusia şi oferă Moscovei sprijin tehnic în procesul autorizării vaccinului rusesc Sputnik V în Uniunea Europeană, a anunțat, joi, cancelarul Angela Merkel, a informat AFP, citată de Agerpres.

Autorităţile ruse au transmis Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) o cerere de înregistrare a vaccinului Sputnik V şi aşteaptă în februarie o primă evaluare asupra documentaţiei trimise.

În acest context, Angela Merkel a propus ca institutul Paul-Ehrlich, însărcinat cu autorizarea medicamentelor în Germania, ”să susţină Rusia” în cererea înaintată către EMA.

„Iar dacă acest vaccin este aprobat de EMA, atunci vom putea vorbi despre producţia comună şi de asemenea despre utilizarea comună”, a explicat Merkel.

Potrivit sursei citate, Merkela discutat la începutul lunii cu preşedintele rus Vladimir Putin despre o posibilă colaborare între Berlin şi Moscova pentru producţia şi comercializarea vaccinurilor anti-covid.

Pe de altă parte, Angela Merkel a anunțat că fiecare german o să fie vaccinat anti-covid până la sfârşitul verii.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...