ACTUALITATEGermania sprijină Rusia pentru autorizarea vaccinului Sputnik V în UE. Angela Merkel:...

Germania sprijină Rusia pentru autorizarea vaccinului Sputnik V în UE. Angela Merkel: Putem vorbi despre producţia și utilizarea comună

Germania este dispusă să coopereze cu Rusia şi oferă Moscovei sprijin tehnic în procesul autorizării vaccinului rusesc Sputnik V în Uniunea Europeană, a anunțat, joi, cancelarul Angela Merkel, a informat AFP, citată de Agerpres.

Autorităţile ruse au transmis Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) o cerere de înregistrare a vaccinului Sputnik V şi aşteaptă în februarie o primă evaluare asupra documentaţiei trimise.

În acest context, Angela Merkel a propus ca institutul Paul-Ehrlich, însărcinat cu autorizarea medicamentelor în Germania, ”să susţină Rusia” în cererea înaintată către EMA.

„Iar dacă acest vaccin este aprobat de EMA, atunci vom putea vorbi despre producţia comună şi de asemenea despre utilizarea comună”, a explicat Merkel.

Potrivit sursei citate, Merkela discutat la începutul lunii cu preşedintele rus Vladimir Putin despre o posibilă colaborare între Berlin şi Moscova pentru producţia şi comercializarea vaccinurilor anti-covid.

Pe de altă parte, Angela Merkel a anunțat că fiecare german o să fie vaccinat anti-covid până la sfârşitul verii.

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate