vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEGermania solicită eliberarea de „urgență” a filantropului turc Osman Kavala, condamnat...

Germania solicită eliberarea de „urgență” a filantropului turc Osman Kavala, condamnat la închisoare pe viață | Ne așteptăm să fie eliberat imediat

Reprezentanta Diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a solicitat, luni seară,  „eliberarea  de urgență” a cunoscutului  filantrop turc Osman Kavala, condamnat la închisoare pe viaţă de un tribunal din Istanbul, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Ministerul Externe din Germania a cerut, de asemenea, respectarea drepturilor omului în acest caz. Oficialii Berlinului susțin că a fost sesizat și Consiliul Europei, deoarece Kavala a fost condamnat la închisoare pe viață, fără a avea garanțiile unui proces echitabil.

„Ne aşteptăm ca Osman Kavala să fie eliberat imediat. Curtea Europeană a Drepturilor Omului(CEDO) a cerut de urgență Turciei să-l elibereze”, au transmis reprezentanții Ministerului de Externe din Germania, potrivit sursei citate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Osman Kavala a fost condamnat la închisoare pe viață, deoarece a fost găsit „vinovat de răsturnarea guvernului de la Ankara. Instanța de la Instanbul a mai pedepsit alte șapte persoane, alături de editorul şi miliardarul de 64 de ani. Ele au fost condamnate  la 18 ani de închisoare, pentru că i-au fost complice în demersul său de „dărâmare” a guvernului din Turcia.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

O nouă revoltă după condamnarea filantropului turc Osman Kavala

În toamna anului trecut, mai mulți diplomați i-au cerut președintelui Turciei,  Recep Tayyip Erdoğan, să-l elibereze. Mai multe aasociații care militează pentru drepturile omului au criticat dur decizia instanței din Turcia. În opinia acestora, decizia de condamnare la închisoare pe viață dispusă în cazul lui Kavala încalcă orice logică”.

Osman Kavala este un om de afaceri, activist și filantrop turc care a susținut  mai multe  organizații ale societății civile din Turcia de la începutul anilor 1990. Kavala este fondatorul și președintele consiliului de administrație al Anadolu Kültür, o organizație nonprofit de artă și cultură cu sediul în Istanbul, potrivit Wikipedia.

El execută o pedeapsă cu închisoarea deja de aproape cinci ani, fiind acuzat că a finanțat „Mișcarea Gezi” și a pus în pericol secritatea națională a Turciei.

 

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE