ACTUALITATEGeorge Simion spune că statul nu-i dă voie să facă un spital...

George Simion spune că statul nu-i dă voie să facă un spital din banii destinați partidelor politice. Președintele AUR vrea să facă un spital mobil ca să ajungă la oamenii sărmani, ce nu se pot deplasa | VIDEO

Președintele AUR, George Simion, a anunțat că partidul său dorește să construiască un spital mobil, din subvenția acordată de stat formațiunilor politice.

Simion, care a promis în timpul campaniei că va face un spital din acești bani, spune că legea nu-i dă voie, deoarece ar fi „deturnare de fonduri”.

În acest context, el a anunțat pe pagina sa de socializare că se poate ocoli legea, făcând un spital mobil.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

„Nu am consumat niciun leu din subvenția pentru partidele politice: nu ne-am luat laptopuri, sedii, nu am dat bani la presă – de-aia ne toacă. Instituțiile statului român nu ne lasă să facem un spital din banii ăștia, care nu ar trebui să fie.

Așa cum nouă ne-au dat 5 milioane, USR a primit vreo 13, PSD-ul vreo 20-30 de milioane de euro. Din banii voștri. Așa cum am făcut o campanie electorală, nu vreau să mă abat de la ea.

Ne-au zis clar: dacă construiești spitalul, e deturnare de fonduri. Avem totuși, o formă de a ne respecta promisiunea: un ocoliș, dar care e perfect legal. Să facem un spital mobil. Cu doctori voluntari, să ajungem la oamenii sărmani care nu au acces la servicii medicale.

Ponta și-a luat Tesla, noi luăm un spital mobil. Mergem din localitate în localitate, în special în zonele în care oamenii nu au acces la servicii medicale. Aștept opiniile voastre”, a spus George Simion.

Până acum, statul a virat peste 120 de milioane de euro în conturile partidelor politice. PSD a primit peste 48 de milioane de euro, iar PNL peste 40 de milioane. USR a încasat 20 de milioane. Până și partide de buzunar precum PMP sau Pro România au încasat aproape 2 milioane de euro.

Majoritatea acestor cheltuieli au fost destinate „presei și propagandei”, relevă Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), citată de Rost.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate