vineri, mai 24, 2024
ȘTIRIGeorge Simion promite: Căsătoria între un bărbat și femeie, dreptul de a...

George Simion promite: Căsătoria între un bărbat și femeie, dreptul de a plăti în numerar, înscrise în Constituție. N-o să ne vedeți cerând să ieșim din UE și NATO, dar…

Președintele AUR, George Simion, susține că dacă va ajunge la guvernare, formațiunea sa politică va modifica legea supremă a Țării.

Conform acestuia, AUR va înscrie în Constituție definiția căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, dar și dreptul de a plăti în numerar, dacă va câștiga alegerile din 2024.

Deputatul a făcut aceste afirmații unui interviu realizat de jurnalistul Marius Tucă.

„În Constituție, căsătoria între un bărbat și o femeie, ca să nu mai avem probleme de niciun fel de CEDO. Și doi, limită de 10.000 de lei la plățile cu numerar și dreptul a plăti cu numerar în Constituție, după modelul Austriei și alte țări din Europa.

Asta vom face și noi la guvernare”, a spus Simion.

El a făcut aceste promisiuni în contextul în care noul pachet fiscal adoptat de Guvernul Ciolacu a redus limita plăților în numerar, pentru o singură persoană, la 1.000 de lei.

În același timp, activiștii LGBT fac presiuni pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, după o decizie CEDO care nu obligă România la așa ceva.

Unul dintre liderii PSD, Lucian Romașcanu, s-a pronunțat deja în favoarea modificării legislației în forma cerută de activiști.

În ceea ce privește politica externă, Simion a spus că AUR nu va cere retragerea României din UE și NATO, dar își va folosi dreptul de „veto”.

„PSD este afiliat la Internaționala Socialistă, care nu mai are roșu drept culoare, ci curcubeul.

N-o să ne vedeți cerând să ieșim din NATO și UE, dar o să ne vedeți folosindu-ne dreptul de veto. Vrem o politică externă similară cu a Poloniei și Ungariei”, a menționat președintele AUR.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

8 COMENTARII

 1. Băă, ați înnebunit toți? V-ați pierdut uzul rațiunii? Cum adică, să fie înscrisă în Constituție o limită de 10000lei pt folosirea numerarului? Numerarul trebuie să poată fi folosit fără limită de sumă!!! Vedeți cum v-ați obişnuit deja cu lesa şi cu zgarda? Vedeți cum v-ați obişnuit cu limitarea numerarului (inexistentă înainte de 2015 pt plățile făcute de persoane fizice)?

  • E vorba despre înscrierea dreptului la numerar în Constituție, nu despre limită. Limita se referă la schimbarea legii recent adoptate… „Băă”…

 2. Să sperăm, Doamne ajută! Mă întreb însă câtă independență poate avea o țară care trăiește din împrumuturi? Când banii vor fi condiționați de acceptarea acestor reguli, ce va face partidul de la guvernare? Îmi amintesc imagini horror din Grecia, unde oamenii plângeau în fața bancomatelor. Plângeau la propriu, nu e o metaforă! De asta mă tem că aceste promisiuni sunt bine intenționate, dar nerealiste.

  • Exact asa! Cand le spun unora ca dependenta completa de banci nu e buna, au impresia ca Grecia e prea departe si lor nu li se poate intampla!!!

   • Pericolul este iminent, nu trebuie să fii un geniu ca să înțelegi. Și aici apare o întrebare spinoasă: Simion chiar nu are în vedere acest aspect (asta ar fi o scuză) sau face simple promisiuni electorale, ca toți politicienii de după 1990 ?

 3. „[…] după modelul Austriei și alte țări din Europa.” 🙂

  Presupun că ar trebui să fie

  „[…] după modelul Austriei și altOR țări din Europa.”

  Nu-i a bună …

 4. Discurs rezonabil, exact ca și conservatorii polonezi.

  doar la noi Caconschi, Cacahagi si Cacaleologu etc. au pus botu la acuzațiile anti AUR de putinism și estremism etc. Totul ca să apere PNL-ul și PMP-ul, adică vechea clică băsistă casre le dă lor funcțiile visate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE