ACTUALITATEGeorge Simion, după întrevederea cu Ministrul Agriculturii: Toţi cei care au casă...

George Simion, după întrevederea cu Ministrul Agriculturii: Toţi cei care au casă la ţară să crească porc în bătătură. Nu se ia nimeni de ei, garantăm noi!

Nu există limită la numărul de porci crescuți în gospodărie, iar românii care vor să crească suine în gospodăria țărănească pot să facă acest lucru fără a mai fi șicanați, a anunțat co-președintele AUR, George Simion, în urma unei întâlniri la Ministerul Agriculturii.

Deputatul AUR, George Simion, îi îndeamnă pe români să crească porci în gospodărie. Probleme legate de sectorul zootehnic au fost dezbătute, astăzi – 4 ianuarie 2022, în cadrul unei întâlniri la care au participat co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor – AUR George Simion și ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, în vederea elaborării unui viitor viitor Plan Național Strategic (PNS) cât mai realist și apropiat de nevoile românilor.

George Simion a anunțat ulterior întâlnirii că toți crescătorii de ovine şi bovine vor beneficia de subvenţii de la stat. Mai mult, deputatul AUR a menționat că nu mai există limită de creștere a porcilor în gospodării, potrivit Agerpres.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

„Discuţia a fost una foarte bună, împreună cu specialiştii noştri pe agricultură am găsit cale de dialog cu ministrul (…). Avem asigurările domnului ministru, care sunt transpuse în viitorul Plan Naţional Strategic, la care participăm împreună cu specialiştii noştri. Am trimis deja propunerile noastre pentru viitorul PNS. Până acum s-a mers foarte mult pe creşterea porcilor şi pe pasăre. De acum înainte, se vor da subvenţii şi pentru bovine, şi pentru oi. O să fie un fond special alocat, în care o să fie ca beneficiari şi ciobanii. Plăţile, faţă de anii trecuţi, se vor face la timp, aşteptăm documentaţia, parcă 400 de milioane”, a menționat deputatul AUR.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media

George Simion a adăugat că oamenii pot să crească animale în gospodărie.

„Creşteţi porci ca până acum, nu vă limitează nimeni, nu mai avem pe acel ministru domn Chioveanu la ANSVSA. Nu avem nicio limită de cinci porci, de şapte porci în gospodărie. Aveţi voie să aveţi scroafe gestante. Toate lucrurile vor fi ca până acum, toţi cei care au casă la ţară să crească porc în bătătură, că nu se ia nimeni de ei. Garantăm noi”, a mai spus George Simion. Liderul AUR se referă, desigur, la legea adoptată de Senat care limitează numărul de porci ce pot fi crescuți într-o gospodărie. Actul urmează să fie dezbătut de Cameră, for decizional.

Reprezentanții AUR au supus atenției ministrului Agriculturii o problemă care vizează înfiinţarea unei pieţe publice cu produse româneşti, după cum a precizat și Avram Fiţiu, specialist pe probleme de agricultură din partea AUR, participant la discuţiile de la minister.

„Am propus o piaţă publică, în care tot ce înseamnă elevii din şcoli, medici, bolnavi să aibă acces la mâncare românească şi o mâncare de calitate. Un produs mai ecologic, mai natural, un produs tradiţional, un produs montan, aşa cum se întâmplă în toate ţările din Europa. În toată Europa, piaţa publică provine din teritoriul respectiv naţional, iar restul produselor pot să provină şi din alte ţări. Deci, miza mare a discuţiei noastre s-a legat de PNS”, a subliniat Avram Fiţiu.

Acesta a estimat că, până în 2027, românii vor putea să consume ”mâncare românească”, fără să mai importe din străinătate.

„Dacă noul PNS, pe care Ministerul Agriculturii îl va propune la sfârşit de lună ianuarie sau început de februarie, şi discuţia noastră de aici se va păstra la nivel de ceea ce am convenit, noi credem că, până în 2027, România poate să mănânce mâncare românească, fără să mai importe mâncare străină”, a mai opinat Avram Fiţiu.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate