ACTUALITATEGeorge Simion (AUR): Vom depune un proiect de lege prin care starea...

George Simion (AUR): Vom depune un proiect de lege prin care starea de alertă să nu mai poată fi prelungită mai mult de 90 de zile. Purtatul măștii nu trebuie să fie obligatoriu

George Simion (co-președinte AUR) a anunțat că formațiunea sa va depune un proiect de lege prin care starea de alertă să nu mai poată fi prelungită de Guvern mai mult de 90 de zile. După acest interval, orice prelungire a stării de alertă trebuie supusă votului Parlamentului.

„Am depus un proiect de lege prin care starea de alertă să nu poată fi prelungită starea de alertă mai mult de 90 de zile, fără votul Parlamentului. Nu este normal. Adică am eliminat starea de urgență, pentru care era nevoie de votul Parlamentului și am introdus starea de alertă, care este același lucru dar cu alt nume și fără votul Parlamentului”, a spus Simion, reiterând faptul că AUR consideră că purtarea măștii ar trebui să fie recomandată, nu obligatorie.

El a adăugat că s-a dus cu proiectul de lege la cei de la PSD pentru a fi co-inițiatori, dar aceștia au refuzat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Simion s-a referit și la cazul Maiei Morgenstern și a spus că amenințarea pusă în spatele AUR a fost o „manipulare ordinară” care a fost demontată de autorități în 24 ore.

„Sper ca făptașul să fie pedepsit, pentru că asemenea gesturi nu au ce căuta în societate”, a declarat el. Deputatul AUR a mai spus că nu doar Sorin Lavric l-a elogiat pe Mircea Vulcănescu, „dar același lucru l-au făcut și parlamentari PNL și de la alte partide, jurnaliști”.

La rândul său, senatorul Claudiu Târziu a denunțat cedările autorităților în fața Serbiei și a Ucrainei în privința drepturilor românilor din aceste țări.

El a spus că se gândește să se alieze cu UDMR pentru apărarea drepturilor românilor și maghiarilor din Ucraina.

„Mă gândesc foarte serios la o alianță cu UDMR pentru apărarea românilor și a maghiarilor din Ucraina. Politica Budapestei pentru maghiarii din afara granițelor este un model pentru celelalte state”, a spus Târziu în cadrul unei conferințe de presă.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
    Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate