ACTUALITATEGeorge Simion (AUR): Vom depune un proiect de lege prin care starea...

George Simion (AUR): Vom depune un proiect de lege prin care starea de alertă să nu mai poată fi prelungită mai mult de 90 de zile. Purtatul măștii nu trebuie să fie obligatoriu

George Simion (co-președinte AUR) a anunțat că formațiunea sa va depune un proiect de lege prin care starea de alertă să nu mai poată fi prelungită de Guvern mai mult de 90 de zile. După acest interval, orice prelungire a stării de alertă trebuie supusă votului Parlamentului.

„Am depus un proiect de lege prin care starea de alertă să nu poată fi prelungită starea de alertă mai mult de 90 de zile, fără votul Parlamentului. Nu este normal. Adică am eliminat starea de urgență, pentru care era nevoie de votul Parlamentului și am introdus starea de alertă, care este același lucru dar cu alt nume și fără votul Parlamentului”, a spus Simion, reiterând faptul că AUR consideră că purtarea măștii ar trebui să fie recomandată, nu obligatorie.

El a adăugat că s-a dus cu proiectul de lege la cei de la PSD pentru a fi co-inițiatori, dar aceștia au refuzat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Simion s-a referit și la cazul Maiei Morgenstern și a spus că amenințarea pusă în spatele AUR a fost o „manipulare ordinară” care a fost demontată de autorități în 24 ore.

„Sper ca făptașul să fie pedepsit, pentru că asemenea gesturi nu au ce căuta în societate”, a declarat el. Deputatul AUR a mai spus că nu doar Sorin Lavric l-a elogiat pe Mircea Vulcănescu, „dar același lucru l-au făcut și parlamentari PNL și de la alte partide, jurnaliști”.

La rândul său, senatorul Claudiu Târziu a denunțat cedările autorităților în fața Serbiei și a Ucrainei în privința drepturilor românilor din aceste țări.

El a spus că se gândește să se alieze cu UDMR pentru apărarea drepturilor românilor și maghiarilor din Ucraina.

„Mă gândesc foarte serios la o alianță cu UDMR pentru apărarea românilor și a maghiarilor din Ucraina. Politica Budapestei pentru maghiarii din afara granițelor este un model pentru celelalte state”, a spus Târziu în cadrul unei conferințe de presă.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...